Opklada Đokovića i Ivaniševića: Ko će na kraju biti u pravu?

Wimbledon 30. jun 202217:00 > 17:23 0 komentara
Đoković i Ivanišević
Juergen Hasenkopf/Guliver Images

Novak Đoković kaže da je otvoren za promene u tenisu,  pre svega za to da beli sport bude prijemčiviji za promene.

„Naš bivši predsednik (ATP-ja) Kris Kermod… Dosta su nas razdvajali u medijima i govorili da smo ljuti protivnici, ali poštujem neke stvari koje je on uveo. Npr, Next Gen turnir je dobar za promociju mladih igrača. Takođe, tu je ideja bila da se isprobaju promene pravila, koje bi se eventualno uvele na Tur ako se pokažu kao dobre. Nije bilo prednosti, igralo se u tri dobijena seta do četiri gema, komunikacija preko slušalica – dosta stvari su tu ubacili, eksperimentisali, što nije loše“, rekao je Đoković.

Ozmo na travi:

Novak je istakao da ima dosta tradicionalista kada je o tenisu reč, ali da se ceo svet menja.

„Evo ovde na Vimbldonu, ko je mogao da pretpostavi da će ikada dozvoliti da može da se trenira na Centralnom stadionu pre početka turnira? Prvi put se ove godine igra i u srednju nedelju. Sa Goranom sam se kladio da će u budućnosti možda da dozvole malo boja na opremi, a on kaže da nema šansi. Ja sam otvoren za promene koje mogu da doprinesu popularizaciji – suština je da se nađe ravnoteža između toga da igračima ne napraviš preveliki problem da se prilagode – da se ne promeni suština igre – i toga da se približiš novim generacijama“.

Flavio Brijatore
DPPI/Panoramic/Guliver Images

Potom se Novak prisetio razgovora sa čuvenim italijanskim biznismenom Flaviom Brijatoreom (šef tima Benetona u Formuli 1) u Monte Karlu 2013. godine.

„Slavio sam trofej i zadesili smo se u istom restoranu, pa smo poredili Formulu 1 i tenis. On je i tada rekao da je glavni problem tenisa to što se ne zna kada meč počinje, a kada se završava. I bio je u pravu. Taj Next Gen, kraći setovi, to je bio eksperiment da se vidi koji su to vremenski intervali, da bude ispod dva sata – to je za TV mnogo bolje, što znači bolji ugovori, više novca. Dobro je testirati, pa da vidimo da li promene imaju podršku. Mi smo tradicionalan sport, nije lako promeniti neke stvari“, zaključio je Đoković.

U trećoj rundi Vimbldona, Novak se sastaje sa Miomirom Kecmanovićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!