Osuđeni aktivisti koji su prekinuli mečeve na Vimbldonu

Wimbledon 27. feb 20240:45 0 komentara
Guliver Images

Troje ekoloških aktivista, članova organizacije Just Stop Oil proglašeni su krivima pred Prekršajnim sudom u Londonu zbog ometanja teniskih mečeva na Vimbldonu dobivši uslovne kazne u rasponu od šest do 18 meseci.

Troje penzionera Debora Vajld (69), Vilijam Vord (66) i Sajmon Milner-Edvards (67) utrčali su 5. jula prošle godine na teniske terene Ol Ingland klaba bacajući konfete i delove slagalica nakratko prekinuvši dva meča.

Vajld i Milner-Edvards su prekinuli meč prvog kola na terenu broj 18 između Bugarina Grigora Dimitrova i Japanca Šoa Šimabukura, dok je dva sata kasnije Vord na istom terenu prekinuo dvoboj Britanke Kejti Baulter i Australijanke Darije Savil.

Troje optuženih, koji su se sami zastupali na sudu, priznali su ulazak na teniski teren, ali odbivši optužbe za teški prestup. Na kraju su Vajld i Vord uslovno osuđeni na po šest meseci, a Milner-Edvards na 18 meseci.

Just Stop Oil je organizacija koja nastoji uticati na britansku vladu kako bi zabranili eksploataciju novih nalazišta nafte ili prirodnog gasa.

Šest aktivista prošle je godine dobilo uslovne zatvorske kazne i društveno koristan rad zbog ometanja trke Formule 1 u Silverstounu 2022. Troje drugih aktivista je dobilo kazne rada za opšte dobro nakon što su nakratko prekinuli kriket utakmicu između Australije i Engleske u leto 2023.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!