„Plakao je ovde na mostu…“ Kako se Novak snašao u kvizu?

Wimbledon 6. jul 202217:00 > 17:10 1 komentar
Novak Đoković
TENNIS MAGAZINE Panoramic/Guliver Images

Posle pobede Novaka Đokovića nad Janikom Sinerom od 0-2 u setovima, mi novinari počeli smo da izvlačimo razne statistike, kao što obično i radimo.

U srpskom delu konferencije za medije, izazvali smo i samog Novaka na jedan mali kviz – pitanja su bila isključivo vezana za njegove brojeve.

„Može“, nasmejao se kada smo ga pitali da li je raspoložen za „triviju“.

Ozmo na travi:

Na Vimbldonu imaš skor 9-1 u mečevima u pet setova, izgubio si samo jedan. Koji?

„Odlično pitanje… Sećam se većine ovih koje sam pobeđivao“, rekao je Novak, pa smo mu olakšali rekavši da mu je misteriozni rival blizak.

„Aha! Mario Ančić! Mislio sam da je taj meč bio u četiri seta“, pogodio je Novak da je reč o duelu koji se odigrao 2006. godine.

Ovo je bio treći put da si se Đoković vratio od 0-2 u setovima. Koja su preostala dva?

„Sećam se tog prvog meča koji sam pobedio ovde kada sam se kvalifikovao. Pobedio sam Garsiju Lopesa – 3:6, 3:6, 3:5 i 40:0 za njega na njegov servis. To je bilo stvarno, onako… Istorijski za mene. Tada sam se prvi put plasirao u Top 100 na svetu. Sećam se da je (Garsija Lopes) plakao ovde na mostu posle meča, jedno dva sata je sedeo, bio je u neverici kako je izgubio taj meč. I ja sam, iskreno, bio u neverici kako sam pobedio taj meč, on je stvarno dominirao“.

Drugog Novak nikako nije mogao da se seti, a bio je to važan korak na putu ka titulu 2015. godine, duel sa Kevinom Andersonom.

„Sve što se igralo na kecu hoćeš da zaboraviš“, našalili smo se.

Koja su ti dva omiljena povratka posle 0-2 u setovima?

„Verovatno Cicipas u finalu Rolan Garosa i Federer na US openu 2011“.

Đokovića u polufinalu Vimbldona u petak čeka domaći teniser Kameron Nori.