Vimbldon ignorisao predlog Đokovića i Marija

Wimbledon 15. jun 202414:43 14 komentara
(Photo by Michael Dodge/Getty Images)

Vimbldon je odlučio da ignoriše predlog Novaka Đokovića i Endija Marija o ranijem početku mečeva na Centralnom terenu. I najbolji svetski teniser svih vremena i najbolji britanski šampion Open ere smatraju da je bolje da se pomeri start programa najvažnijeg igrališta na planeti, kako bi se izbeglo da se mečevi oduže i ponekad produže na dva dana.

Za razliku od preostala tri gren slema gde je moguće igranje i posle ponoći, što takođe ne odgovara igračima, na Vimbldonu se mečevi završavaju tačno u 23 časa, osim u izuzetnim situacijama. Razlog je tipično engleski – da se komšiluk ne uznemirava u sitne sate u slučaju da se dueli produže u cik zore.

Sa druge strame, u Londonu je najkasniji početak mečeva na Centralnom terenu, tek u 14.30 časova tako da, iako su samo tri na programu, neretko traju do 23 i onda dolazi do prekida i nastavka sutradan.

Baš zato, da ne bi bilo ovakvih neprijatnosti za igrače, Nole i Endi su prošle godine predložili raniji početak ali organizatori im nisu izašli u susret.

– Dugo smo razmišljali i analizirali dužinu mečeva – prenosi Eurosport intervju Seli Bolton, direktorke ovog kluba, „Tajmsu“.- Veoma smo zadovoljni odlukom koju smo doneli.

Naravno, u pozadini ove odluke, kao i onih o kasnom igranju na ostalim turnirima, nalazi se zarada. Iako se tribine često isprazne u tim satima, za televizije su to udarni termini i zato one insistiraju na kasnim mečevima, a turniri moraju da poštuju njihove želje.

U Londonu se spremaju za slučaj da Mari odluči da mu tu bude oproštaj od tenisa. Baš kao što je Rolan Garos bio spreman za eventualno povlačenje Rafaela Nadala, mada uzaludno, jer je Španac odlučio da još igra, tako razmišljaju i u Londonu.

– Mi smo spremni, ali Endi treba da donese tu odluku – kaže Boltonova. – Imamo planove za svaku situaciju, međutim, sve zavis od njega.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare