Zvanično: Vimbldon bez Rusa i Belorusa

Wimbledon 20. apr 202216:53 26 komentara
Wimbledon Vimbldon
Nada Balkana (instagram: nadabalkana)

Ono što je u sredu ujutru objavljeno pod pretpostavkom da Njujork tajms ima tačnu ekskluzivu, sada je i zvanično potvrđeno - na Vimbldonu 2022. godine neće biti ruskih i beloruskih tenisera i teniserki.

Vimbldon je na svom zvaničnom sajtu potvrdio ovu vest:

Povezano

„U ime Ol Ingland kluba i otganizacije takmičenja, želimo da izrazimo snažnu podršku onima koji su pogođeni sukobima u Ukrajini u ovim teškim vremenima.

Delimo univerzalnu osudu nelegalnih akcija Rusije i veoma pažljivo smo razmotrili uticaj ove situacije u kontekstu obaveza prema igračima, javnosti i sportu. Takođe, uzeli smo u obzir i preporuke Vlade Ujedinjenog kraljevtsva. Naša je dužnost da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesemo naporima Vlade, industrije, sporta u ograničavanju ruskog globalnog uticaja na najsnažniji mogući način.

Imajući sve to u vidu, sa dubokim žaljenjem doneli smo odluku da ne dozvolimo nastup ruskim i beloruskim sportistima na Vimbldonu 2022″, navedeno je u saopštenju Vimbldona.

Prvi čovek Ol Ingland kluba Ian Hjuit dodatno je pojasno da ovaj stav može da se promeni u slučaju „značajne promene situacije“.

Vimbldon počinje 27, juna, a među prvih 100 na ATP i WTA listi je 12 ruskih i beloruskih takmičara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare