Beloruska zvezda: Zabrana Vimbldona nije promenila ništa

WTA 1. jan 202320:27 0 komentara
Toby Melville, Reuters

Belorusknija Arina Sabalenka jedna je od najboljih teniserki planete u prethodnim godinama, ali prethodnog leta joj nije bilo dozvoljeno da nastupi na Vimbldonu. Najprestižniji turnir u svetu tenisa izrekao je zabrane učešća takmičarima iz Rusije i Belorusije u svetlu rata u Ukrajini, a Sabalenka je poručila da politiku i sport ne treba mešati.

Sabalenka (24) se trenutno nalazi u Australiji i u Adelajdu se sprema za prvi od četiri najveća turnira sezone – Australijan open.

Tenis:

„Veoma sam razočarana jer je sport nekako završio u politici. Mi smo samo sportisti i bavimo se svojim poslom. To je to. Politika nas ne zanima. Uradili bismo nešto da možemo, ali nemamo kontrolu u tom pogledu. Zabranili su nam da igramo na Vimbldonu, ali šta je to promenilo? Ništa! I dalje je na snazi ova tužna situacija“, kazala je teniserka iz Minska.

„Tokom Vimbldona sam trenirala u Majamiju, ali nedostajali su mi ljudi koji su bili u Londonu. Vimbldon je sjajan, atmosfera je fantastična i nadam se da ću tu biti u 2023. godini“, rekla je Sabalenka, trenutno peta igračica sveta, koja je svojevremeno bila i na drugom mestu WTA liste.

Najveći uspeh Sabalenke na Vimbldonu je polufinale u kojem je nastupila 2021. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!