„Do 17-18. godine mi je bilo teško da gledam ljude u oči…“

WTA 10. feb 202310:12 2 komentara
Iga Švjontek
Photo by Graham Denholm/Getty Images

Prva teniserka sveta Iga Švjontek kaže da je kao mlađa bila mnogo povučenija i da joj je to nekada smetalo.

„Postojalo je vreme u mom životu kada sam bila toliko introvertna da mi je i sam razgovor s ljudima bio pravi izazov. Do 17-18. godine mi je bilo teško da gledam ljude u oči. Mrzela sam koliko mi je to teško bilo, osećala sam se loše jer ne mogu da stvorim prave veze. Moja priča nije kao priča drugih sportista, i to je u redu“, rekla je Švjontek.

Pročitajte i:

Poljakinja se nalazi na petom mestu Forbsove liste najbogatijih sportistkinja sa 14,9 miliona dolara, od toga pet miliona od aktivnosti van terena.

„Drago mi je da to vidim. Novac nije moj motiv, ali nezgodna stvar jeste što sam ja novac zaradila na terenu, dok je većina drugih to učinila od sponzora. To je razlika. Mislim da još mogu da proširim svoj biznis“.

Na instagramu 21-godišnju Poljakinju prati više od milion ljudi.

„Volim da sam u dodiru s navijačima putem društvenih mreža, pogotovo instragrama. Nemamo striktan plan šta da radim tamo, samo pratim svoj instinkt i nastojim da pokažem ljudima šta radim na terenu i van njega. Imam obaveze prema sponzorima, ali oni su sjajni i uvek se trudimo da te objave budu vredne i mojim navijačima. Društvene mreže su moj prostor i tu se trudim da budem kreativna. Volim da čitam knjige na odmoru, tako da sam došla na ideju da napravim čitalački izazov za fanove, i odjek je bio neverovatan. Želim da pokažem ljudima šta čitam, da napravim neke male kritika knjiga kako bih sebe i druge motivisala da više čitamo“.

Švjontek je na Australijan openu ispala u četvrtom kolu od Jelene Ribakine.

Komentari (2)

Vidi sve komentare