Karolin Garsija i Marijevo proročanstvo

WTA 8. nov 20229:401 komentar
Karolin Garsija
Katelyn Mulcahy/Getty Images

Svojevremeno je Endi Mari za nju rekao da će biti prva teniserka sveta, ali Karolin Garsija jedna je od onih teniserki u vezi s kojima je lako doći u zabludu. Kad igra kako ume, stvarno deluje kao Mariju. Kad ne ide, plana B nema i Francuskinja može da izgubi od svakoga. Za njenu, ultraagresivnu igru, samopouzdanje mora da buja.

Probala je i na drugačije načine, ali nije išlo: vratila se onome što najbolje ume, da hvata loptu U Penjanju, da oduzima vreme protivnicama i da ona ne mora mnogo da trči.

Povezano:

Na jesen 2017, devojka koja je odrasla u predgrađu Liona vezala je dve velike titule u Vuhanu i Pekingu, lansirala se u top 10 i na završnom turniru u Singapuru, gde je posle dva trijumfa izgubila od Venus Vilijams u polufinalu.

Kada su ti bodovi skinuti godinu dana kasnije, Karolin je ispala iz top 10, povrede su sustizale jedna drugu, i delovalo je da je to bio bljesak koji se neće nikada ponoviti. Sve do juna ove godine, kada je počelo buđenje – bila je oko 70. mesta na svetu, ali je osvojila tri titule na tri različite podloge i plasmanom u polufinale US opena ostvarila najbolji slem rezultat u karijeri.

Nedelju dana pre završnog turnira rastala se sa trenerom, detalji još nisu poznati, ali sada 29-godišnja Garsija – dok mi ovo pišemo – verovatno negde burno slavi najveću titulu u karijeri.

Nije se suočila ni sa jednom brejk loptom i pobedila je u finalu Arinu Sabaljenku sa 7:6 (7-4), 6:4. Laganih 1,57 miliona dolara i 1.375 bodova za četvrto mesto na svetu, čime je izjednačila rang karijere.

“Najviše sam srećna zbog mentalnog sklopa, mirna sam i ne dozvoljavam da negativne emocije utiču na mene”.

Veliki napredak za osobu koja je svojevremeno rekla da je kod sebe najviše nervira što brzo postane emotivna.

Prva Francuskinja od 2005. godine koja je osvojila završni turnir, od Ameli Morezmo, Karolin Garsija – ljubiteljka dobre hrane i devojka koja najviše poštuje kada neko ume da sluša.

Komentari

Vaš komentar