Kasatkina i Garsija se bore za drugo mesto, Gof ispala

Darija Kasatkina
xBeckerxEibner-Pressefotox EP_hec via Guliver

Ruska teniserka Darija Kasatkina pobedila je Koko Gof u dva seta i tako upisala prvu pobedu na Završnom WTA turniru u Fort Vortu. Time je Gof ostala bez šansi da se plasira u polufinale.

Kasatkina je sa 7:6, 6:3 stigla do prve pobede na turniru, a isti učinak (1-1) ima i Karolin Garsija u Grupi A, pa će upravo njihov okršaj odlučivati o drugom mestu i plasmanu u polufinale.

Iga Švjontek je već obezbedila svoje mesto u polufinalu iz te grupe.

Na startu meča je Kasatkina napravila brejk, ali je Gof odmah odgovorila. Zatim je Koko oduzela servis Dariji i potvrdila brejk za vođstvo 4:1. Ruskinja se nije predala, uspela je da vrati brejk i izjednači na 4:4, a do kraja prvog seta viđen je još po jedan brejk na obe strane.

Taj-brejk je odlučivao o tome kome će pripasti prvi deo igre i umnogome odredio nastavak duela.

Uz dva mini brejka Koko Gof je imala 3:0 u taj-brejku, Kasatkina se ni tada nije predavala, do kraja je uspela rivalki još pet puta da oduzme servis, a Gof je samo dva puta odgovorila. Taj-brejk je završen rezultatom 8:6.

U drugom setu je takođe viđena velika borba, tri brejka su bila potrebna Ruskinji da slomi otpor mlade Gof i stigne do prvog trijumfa.

Komentari

Vaš komentar