Kiša pravi haos u Hertogenbošu i Notingemu

WTA 15. jun 202422:01 0 komentara
Action Images via Reuters / Andrew Boyers Livepic

U subotu uveče trebalo je da budu poznati finalisti WTA turnira u Notingemu i Hertogenbošu. Međutim, zbog kiše došlo je do pomeranja, pa će neki polufinalni mečevi da se igraju u nedelju.

Čitave nedelje u Notingemu i Hertogenbošu imaju problema sa kišom. Kao posledica toga neke teniserke morale su u subotu da igraju mečeve i četvrtfinala i polufinala.

Sve kako bi se u nedelju igrala samo finala. Ali kiša nije popuštala ni u subotu.

Tako je u Hertogenbošu Jekaterina Aleksandrova morala da igra meč četvrtfinala protiv Montgomeri. A kada ju je pobedila 6:4, 6:3, onda je imala zakazan i polufinalni okršaj.

Ali tek pošto su prvo polufinale odradile Bjanka Andresku i Galfi. Andresku je pobedila 6:4, 6:2 i obezbedila plasman u finale. U meču Aleksandrova – Samsonova ušlo se u treći set, pošto je prvi dobila Samsonova 6:3, a drugi Aleksandrova posle taj-brejka (7:1). I tada je meč ponovo prekinut zbog kiše, i na kraju odložen za nedelju, kada će biti odigran treći set, a potom i finale.

U Notingemu su Džons i Radukanu bile predviđene da počnu program mečom četvrtfinala. Ipak, on nije ni odigran jer je Džons predala, pa se Radukanu bez borbe našla u polufinalu. Usledila su dva meča četvrtfinala. Karolina Pliškova je pobedila Ons Žaber 2:1 (7:6(10:8), 6:7(3:7), 7:5), a Francuskinja Pari Australijanku Birel 2:0 (6:3, 7:6(7:4)).

Zatim su Radukanu i još jedna Britanka Baulter podelile polufinalni megdan. Odigran je samo jedan set, ali spektakularan. Završen je posle taj-brejka i to rezultatom 15:13 za Radukanu. Ali kiša nije dozvolila da se odigra više, tako da će taj meč morati da se nastavi u nedelju, kao i drugo polufinale Pliškova – Pari. A onda na kraju i finale.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!