Kolins: Pustite me da odem u penziju na miru

WTA 15. maj 20249:26 4 komentara
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Neke tenisere guraju u penziju, a oni neće. Drugi hoće ali ih stalno odgovaraju.

U ovu drugu grupu, mada bi se moglo bolje reći da je reč o pojedincima, spada Danijela Kolins. Amerikanka ima 30 godina, zbog želje da formira porodicu, rekla je na početku sezone da će se povući na kraju i – zaigrala u životnoj formi.

Kolinsova od sredine marta ima samo jedan poraz i čak 18 pobeda. Osvojila je zaredom titule u Majamiju i Čarlstonu, u Madridu je u osmini finala eliminisana od Arine Sabalenke, a u Rimu večeras od 19 časova igra četvrtfinale protiv Viktorije Azarenke.

Trenutno je 15. na svetu, ako danas izgubi, biće 12, a ukoliko osvoji titulu vratiće se u prvih deset. Međutim, svi ovi uspesi kod nje ne izazivaju kolebanje:

– Nadam se da će svi pustiti na miru i dozvoliti da se penzionišem – ističe u intervjuu za jedan američki magazin.- Mislim da svi, uključujući tu i ljude koji me okružuju i prate na Turu, imaju problem da prihvate činjenicu da je ovo moja poslednja sezona. To mi je veoma čudno. Krajem godine slavim 31. rođendan, to je ranije bilo uobičajeno doba kada se završavala karijera u tenisu. Zato ponekad pomislim “Pustite me na miru!” Hoću u penziju da imam porodicu.

Ljuti se na one koji smatraju da sada mnogo bolje igra jer joj je poslednja sezona, pa se opustila.

– Ljudi potcenjuju koliko sam napredovala u poslednje vreme. Mogla sam baš zbog toga što poslednji put igram da osećam veliki pritisak, ali nije tako.

Žali se na klimu u teniskom svetu.

– Navijači u nama vide samo igrače, nikada u nama ne vide osobe.

Interesantno je da nema nameru da potpuno nestane iz sporta.

– Uvek sam volela da mnogo trčim, tako da se već pripremam za jedan maraton na kraju godine. Još nisam sigurna gde ću trčati, imam vremena da se odlučim.

Večeras je na programu treći duel Danijele i Viktorije, svaka ima po jednu pobedu. Ovaj meč, kao i ostale iz Rima, možete ekskluzivno da gledate na kanalima Sportkluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare