Kostjuk: WTA ignoriše naše pozive na sastanak

WTA 24. mar 202312:45 27 komentara
Christopher Pike/Getty Images

Ukrajinka Marta Kostjuk optužila je Žensku tenisku asocijaciju (WTA) da ignoriše svaki poziv na sastanak sa igračicama iz ove zemlje.

Trenutno 38. teniserka sveta poznata je kao jedan od najvećih kritičara odluke da se teniserima iz Rusije i Belorusije dozvoli učešće na turu pod neutralnom zastavom, dok god traje rat u Ukrajini.

povezane vesti

„Želimo da pričamo sa ljudima iz WTA. Nekoliko puta smo ih zvali, i nijednom nismo dobili nikakav odgovor. Samo tišinu“ izjavila je Kostjuk.

Ukrajinka nije navela šta bi trebalo da bude tema razgovora. U međuvremenu sve su veće tenzije između igračica iz Ukrajine sa jedne i onih iz Rusije i Belorusije na drugoj strani.

Nedavno je Ukrajinka Curenko predala meč Beloruskinji Sabalenki u Indijan Velsu jer je imala napad panika posle razgovora sa Stivom Sajmonom, prvim čovek WTA.

U Majamiju gde se trenutno igra WTA turnir Ruskinja Potapova je obukla dres Spartaka iz Moskve, što je odmah ocenjeno kao provokacija od Poljakinje Ige Švjontek, prve teniserke sveta, iako je Potapova odmah rekla da ona pokazuje ljubav prema klubu i da ne postoji nikakva druga namera.

Komentari (27)

Vidi sve komentare