Kovinić za SK: Tokio u rukama, Vimbldon u glavi

WTA 18. jun 202119:15 0 komentara
Danka Kovinić
Jason Heidrich/Icon Sportswire

Najbolja teniserka Crne Gore, Danka Kovinić, imala je dosta uspona i padova u proteklih nekoliko godina, ali je bila najjača kada je bilo i najvažnije. Uspela je da obezbedi plasman na druge uzastopne Olimpijske igre.

Borbu za mesto u Japanu značajno je otežavala globalna zdravstvena pošast, ili ti koronavirus. Turnira nije bilo mnogo, ali je mlada Novljanka sjajno iskoristila dva turnira u Čarlstonu.

Stigla je do finala i polufinala, probila se sa 92. na 62. mesto na WTA listi, zatim je uz dosta problema sa povredom noge, stigla do glavnog žreba u Madridu, zatim i do pobede u prvom kolu Rolan Garosa, čime je stavila pečat na vizu za Olimpijske igre.

Srećna sam i presrećna što sam uspela da izborim plasman na Olimpijske igre u Japanu. Već sam rekla da u Tokio ide mala, ali izuzetno opasna ekipa iz Crne Gore. Vest me naravno nije iznenadila jer sam i pre nego što je stigla bila svesna da sam uspela da ostvarim cilj. Nije bilo lako stići do njega, trebalo je mnogo truda, rada, odricanja i pre svega vere“, naglasila je Danka Kovinić za Sport Klub pa nastavila:

Posle odličnih partija koje sam prikazala na turnirima u Čalrstonu, doživela sam povredu noge u Madridu. Pokušala sam da se vratim na turniru u Beogradu. To je bila greška, jer je situacija postala još gora. Međutim, uspela sam da se oporavim, stignem do pobede na Rolan Garosu, ali sam bila daleko od top forme“.

Danka se sada priprema za Vimbldon, a na pitanje kakva je situacija sa povredom, najbolja teniserka Crne Gore je rekla:

Povreda je sanirana. Treniram punom snagom, uskoro ću odigrati i pripremni turnir, kako bi se prilagodila na novu podlogu, kako bi pokušala da odigram dobro i kvalitetno na Vimbldonu. U ovom trenutku, mogu da kažem da sam srećna što u rukama imam vizu za Olimpijske igre, a da je sav fokus usmeren ka Vimdldonu“, zaključila je Danka Kovinić.

Podsećanja radi, pored Danke Kovinić, mesto na Olimpijskim igrama obezbedili su vaterpolisti, rukometašice, jedriličar Milivoj Dukić, a sigurna mesta imaju dvoje atletičara i dvoje plivača, po jedno u muškoj i ženskoj konkurenciji.