„Moj idol je Novak, još čuvam rekete koje mi je bacio“

WTA 9. dec 202310:37 4 komentara
Marina Stakušić
Photo by Fran Santiago/Getty Images for ITF

Marina Stakušić, koja je sa tri pobede bila jedan od ključnih faktora u osvajanju trofeja za Kanadu u Bili Džin King kupu, kaže da joj je uzor Novak Đoković.

Pročitajte i:

„Tata mi je odrastao u Crnoj Gori, došao je u Kanadu kada je imao 25 godina. Mama je takođe Srpkinja, ali je rođenja u Kanadi, njeni roditelji su ranije emigrirali. Niko iz moje porodice ne igra tenis, ali kada mi je brat imao pet godina, kupili su mu reket u lokalnoj prodavnici… Posle godinu dana, počela sam i ja, kada mi je bilo šest godina“, kaže 19-godišnja Stakušić.

Marina gleda tenis još otkad je bila dete.

„Definitivno gledam. Moj idol je Novak Đoković. Šokantno, zar ne“, rekla je uz osmeh. „Uvek sam ga gledala dok sam bila mala. Svako grend slem finale bismo se okupili i napravili žurku za gledanje meča. Gledali smo ga u Torontu, a kada sam imala sedam-osam godina, posle finala nam je bacio dva reketa. I dalje ih imam, bio je to nestvaran trenutak. Mnogo puta sam ga videla kao navijačica, ali nikada ga nisam lično upoznala“.

Marina je trenutno 260. teniserka sveta, ističe da joj je top 100 glavni cilj za narednu godinu, ali i da u daljoj budućnosti želi da bude broj jedan i da osvoji Vimbldon.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare