Najveći momenti u velikoj Sereninoj karijeri

WTA 9. avg 202219:57 > 19:59 0 komentara
Serena Vilijams
Image ID: 0041155325 via Guliver

Vest dana u svetu tenisa svakako je nagoveštaj Amerikanke Serene Vilijams da završava profesionalnu karijeru. Britanski Gardijan se tim povodom dosetio momenata koji su obeležili karijeru 40-godišnjakinje rođene u Mičigenu.

Prva pobeda (1997)

Imala je mlađa sestra Vilijams tek 16 godina kada je na „Ameritek kupu“ u Čikagu stigla do polufinala, a na tom putu savladala je i legendu – Moniku Seleš.

Povezano:

Prva grend slem titula (1999)

Do prvog GS trofeja Vilijams je stigla na težak način – protivnice su joj bile Seleš (ponovo), svetski broj 4, Lindzi Devenport (broj dva na WTA listi), kao i najbolja na svetu u tom trenutku – Martina Hingis.

Skandalozni Indijan Vels (2001)

Venis Vilijams se povukla sa turnira, a pojavile su se glasine da je to uradila namerno da se ne bi sastala sa sestrom. Sereni je publika u meču sa Kim Klajsters glasno zviždala, a postojali su navodi da su neki navijači na rasnoj osnovi vređali sestre Vilijams. Serena je svoj sledeći IV igrala tek 2015, a Venus 2016. godine.

Serena slem (2003)

Štefi Graf je 1988. osvojila sva četiri grend slema u jednoj kalendarskoj godini – Serena nije uspela da dođe do identičnog podviga, ali je uspela da u jednom trenutku bude vlasnica sve četiri najprestižnije titule. Ovaj uspeh prozvan je „Serena slem“. Serena Vilijams je 2012. postala prva teniserka u istoriji koja je osvojila sva četiri grend slema u singl i dubl konkurenciji, kao i Olimpijske igre u obe konkurencije.

US open (2009)

Slično kao i 2018. godine, Serena je u Njujorku bila u centru pažnje zbog svađe sa sudijom. Kada joj je dosuđen prestup na servisu tokom polufinala sa Kim Klajsters, Serena je pripretila sudiji da će mu „nabiti lopticu u grlo“.

Australijan open (2017)

Serena je osvojila svoju 23. grend slem titulu i prevazišla Graf, ali deluje da rekord Margaret Kort od 24 „mejdžora“ Serena neće ostvariti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!