Osakin rat sa novinarima: Negativni ste, budite bolji!

WTA 20. jul 20210:30 3 komentara
Naomi Osaka
Guliver Image / AP Photo/Kiichiro Sato

Japanska teniserka Naomi Osaka poslednjih meseci u centru je pažnje javnosti zbog izjava o svojoj introvertnosti i tome kako je teško da ispunjava medijske obaveze koje idu uz drugo mesto WTA liste. Američki novinari su je kritikovali istakavši da je medijski eksponirana u nekim drugim aspektima.

Osaka se našla na naslovnoj strani časopisa „Sports Ilistrejted“, što je naišlo na kriitke.

Povezano:

Otkad je Osaka rekla da je previše povučena da bi razgovarala sa medijima posle teniskih mečeva, Osaka je započela rijaliti šou, lansirala ’Barbi’ lutku sa svojim likom, a sada je na naslovnoj strani časopisa u kupaćem kostimu“, komentarisao je američki novinar Klej Trevis.

Ne zaboravimo naslovne strane i intervjue za Vog i Tajm“, napisala je novinarka Megin Keli.

Pošto sam videla da ste novinarka pretpostavila bih da ste odvojili vreme da isražite kada su snimane fotografije za naslovne strane časopisa. Shvatili biste da su fotografije napravljene prošle godine. Umesto toga, vaša prva reakcija bila je da me zaskočite i budete negativni. Budite bolji, Megin“, odgovorila je novinarki Naomi Osaka, ali je posle obrisala svoju poruku i blokirala novinarku Megin Keli.

Osaka je započela veliku diskusiju kada je izjavila da neće davati izjave za medije tokom Rolan Garosa, kako bi „očuvala mentalno zdravlje“. Uprava tog grend slem turnira ju je kaznila finansijski posle čega je japanska teniserka odlučila da se povuče sa turnira i da ne nastupi ni na Vimbldonu.