Radukanu ponižena u Klužu

WTA 29. okt 202119:52 3 komentara
Ema Radukanu
Sarah Stier/Getty Images

Novopečena šampionka US Opena Ema Radukanu pretrpela je težak poraz u četvrtfinalu WTA turnira u Klužu, od Marte Kostjuk 6:2, 6:1.

Mladoj Britanki desilo se ono što se obično dešava tek stasalim teniserkama, koje prerano dosegnu nebeske visine. Gotovo po pravilu usledi bolan pad. Već u prvom meču posle osvojenog US Opena Radukanu je lagano izgubila od Sasnovič, dok se u Klužu nekako doteturala do četvrtfinala.

Ali u ovoj fazi nije bilo popusta. Ukrajinka Marta Kostjuk potpuno je razbila devojku o kojoj se do pre samo mesec dana govorilo da je velika šampionka u najavi. A sada je protiv 55 na svetu uzela svega tri gema. Ovo naravno ne znači da je Radukanu otpisana, ima vremena, to nije sporno. Ali je evidentno da će morati što pre da se „otrezni“ kako bi ponovo zaličila na sjajnu borbenu teniserku iz Njujorka.

Protivnica Kostjukove u polufinalu biće prvi nosilac i jedina preostala domaća nada Simona Halep, koja je u dva seta savladala zemljakinju Kristijan 6:1, 6:1. U drugom polufinalu sprečen je ukrajinski dvoboj. Anet Kontaveit savladala je Kalininu 6:3, 6:1, dok je Curenko ispala u tri seta od Šveđanke Peterson 6:2, 3:6, 6:3.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare