Sabalenka izgubila drugi set u 2023.

WTA 22. feb 202318:39 1 komentar
Matthew Stockman, Getty Images

Dok druge teniserke broje izgubljene mečeve, Arina Sabalena broji setove. Beloruskinja je u osmini finala u Dubaiju izgubila tek drugi set u ovoj godini. Usput je zabeležila 13. pobedu od starta sezone – uz dve titule, u Adelejdu i Melburnu.

– Bila je fantastična u prvom setu – pohvalila je Beloruskinja Jelenu Ostapenko iz Letonije posle preokreta sa 2:6, 6:1, 6:1.- Zaista je igrala neverovatan tenis, nisam bila spremna za tako brze udarce. Sve je stizala, sve lopte su ulazile.

Ostapenko je bila branilac titule, a kako je odigrala uvodnu deonicu, izgledalo je da je ništa ne može sprečiti da nastavi dalje.

– Ni sama ne znam kako sam preokrenula. Magično, verujem – nasmejala se Sabalenka koju krasi veoma vedro raspoloženje.- Počela sam da igram agresivnije, da je stavljam pod pritisak, naročito na njen servis.

Bitno je bilo i da sada već bivša šampionka nije mogla da igra ceo meč u tako visokom i kvalitetnom ritmu.

– I to je bio deo taktike, da sačekam šansu – dodaje pobednica.- Dok je igrala onako ravno i sve pogađala, bilo je veoma teško. Posle sam uspela.

Sabalenka je imala vremena i da se našali sa jednim kineskim kolegom. Ona je posle trijumfa u Melburnu na društvene mreže stavila sliku sa četiri kutije pice, rečima „vreme je za slavlje“, ali i posudom kineskog prženog pirinča. Taj poslednji element šampionske poruke izazvao je najviše interesovanja u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

– Ceo turnir sam svaki dan jela kinesku piletinu sa pirinčem – objasnila je.- To je moja omiljena hrana. Ali, kada su mi posle finala doneli opet isto jelo, rekla sam dosta je bilo. Sada je vreme za picu.

Koliko Beloruskinja voli kinesku hranu ali i da se šali, vidi se iz njene sledeće izjave:

– Rekli ste jednom da vam kineski prženi pirinač daje snagu? – podsetio je kolega iz Kine.

– Da, u tome je verovatno moja tajna. Moraću uvek da tražim od trenera da mi donosi prženi pirinač.

Sabalenka će u četvrtfinalu sutra igrati sa pobednicom češkog dvoboja između Petre Kvitove i Barbore Krejčikove.

Inače prvi set u ovoj godini izgubila je u finalu Australijskog opena od Jelene Ribakine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare