Sabalenka: Mi ne kontrolišemo rat

WTA 18. mar 202311:02 9 komentara
Arina Sabalenka
REUTERS/Hannah Mckay

Rat se vodi u Ukrajini, ali i u turnirskim svlačionicama. Indijan Vels je dobio svoju epizodu, pogotovo posle povlačenja Lesije Curenko pred meč sa Arinom Sabalenko „zbog napada panike posle reči Stiva Sajmona, direktora VTA tura“.

Povezano

Ukrajinki se pridružio njen trener Nikita Vlasov optuživši i Sabalenku i ostale tenisere iz Rusije i Belorusije za „krivicu za rat“, a šampionka Australijskog opena je odgovorila posle plasmana u finale:

– Niko od ruskih i beloruskih tenisera i teniserki nije kriv za rat, niti može da kontroliše dešavanja u vezi njega – istakla je Beloruskinja uzvrativši na optužbe.- Mislim da VTA radi dobar posao da nas sve zaštiti. Ja zaista ništa loše nisam uradila Ukrajinkama. Neke od nas im čak i pomažu.

Bio je ovo odgovor na reči Curenke da je njen napad panike izazvala Sajmonova izjava „da Rusi i Belorusi imaju pravu da misle šta žele o ratu, jer je to samo njihovo mišljenje“. Nije jasno šta je ovde moglo da izazove napad panike, jer kako VTA može nekome da zabrani šta da misli, a Sabalenka tvrdi da je iza predaje Ukrajinke nešto drugo:

– Mislim da njen trener vrši prevelik pritisak na nju. On se prema meni veoma neprijateljski ponašao još od početka rata. Svi mi se trudimo da se ponašamo maksimalno korektno prema Ukrajinkama, žao nam ih je, ali nismo krivi ni za šta.

Vlasov je istovremeno optužio Srđana Đokovića da je u Melburnu podržao agresiju na njegovu zemlju rekavši „Živeli Rusi“, iako se na videu čuje da to nije tačno, već da je kazao „Živeli ljudi“.

Ukrajinac je optužio i Novaka da se nije ogradio od očevih reči, a u stvari je izmislio celu priču, jer se na videu jasno vidi da Đoković stariji nije podržao Ruse već je samo ljubazno odgovorio na molbu nekih ljudi u polumraku da se slika sa njima.

Sabalenka sutra uveče igra finale Indijan Velsa protiv Jelene Ribakine. Biće to repriza meča za pehare sa Australijskog opena, a Beloruskinja u ovaj duel unosi bar jedan jak adut. U sva četiri dosadašnja meča je savladala Kazahstanku, ali uvek posle velike borbe. Svi njihovi dvoboji su igrani u tri seta.

– Ovo je ludo, već treće finale ove godine – zadovoljna je Arina koja je osim u Melburnu, trijumfovala i u Adelejdu. Ako nastavi da pobeđuje, Sabalenka bi za koji mesec mogla da uradi ono što je do skoro izgledalo nezamislivo, da ugrozi Igu Švjontek na broju 1. Poljakinji ove godine ne ide kao prošle i njena ogromna prednost na vrhu VTA liste sve brže se topi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare