Velika Martina: Lopta ne zna koliko sam stara

WTA 23. mar 202311:50 3 komentara
Martina Navratilova
AP Photo/Bill Ingraham/Guliver Images

Jednom me je pitala „ko si ti” kada sam zamolio za kratku izjavu. Drugi put u liftu sama započela razgovor o predstojećem polufinalu Rolan Garosa Đoković – Tim 2019. Poslednjih godina o njoj se govori najviše u kontekstu njenih komentara i tvitova, pa mnogi kao da zaboravljaju koliko je grandiozna teniserka bila.

Sada kada se izborila sa rakom, vreme je da vas podsetimo šta zapravo znači ime Martine Navratilove u svetu tenisa.

Osvojila je 18 grend slem titula u singlu u 32 finala, 31 trofej u dublu i 10 u miksu, a njeno čuveno rivalstvo sa Kris Evert broji najviše mečeva u istoriji (43-37 za Martinu).

Pročitajte i:

Levoruka, visoka 173 cm, rođena je u Pragu kao Martina Šubertova, ali je kasnije uzela očuhovo prezime, koji joj je bio i prvi teniski trener.

Napisala je i tri romana misterije, a 1981. godine, ubrzo pošto je uzela američko državljanstvo, dala je intervju u kojem je rekla da je biseksualka, da bi se kasnije identifikovala kao lezbijka. To je tada bio džinovski korak.

Na prvom mestu na svetu provela je 332 sedmice, a ukupno je uzela čak 167 trofeja u singlu i 177 u dublu. Igrala je u četiri različite decenije.

„Lopta ne zna koliko sam stara”.

Komentari (3)

Vidi sve komentare