Voznijacki: Na VTA turu se vajld karte dodeljuju preko veze

WTA 21. maj 20249:04 5 komentara
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Pjotr Voznijacki, otac i trener nekada najbolje teniserke sveta, izneo je teške optužbe na račun VTA tura. Glavni povod je činjenica da Karolina nije dobila vajld kard za Rolan Garos, iako je bivši broj 1. Dankinja se prošlog avgusta vratila na teren posle tri godine kada je postala majka. Odigrala je deset turnira i stigla do 117. mesta na svetskoj listi. Nekoliko pozicija joj nedostaju za pariski glavni žreb, ali to organizatore ne interesuje mnogo.

– Karolina je bila prva na svetu, osvojla je gren slem i Masters, igrala u skoro 60 finala i osvojila 30 titula – nabraja njen otac za poljski „Sport“.- Govorimo o kompletnoj teniserki koja je imala sjajnu karijeru i sigurno povećala popularnost tenisa, zaradila puno novca sebi ali i njima. I sada ispada da ona nije dobrodošla. Najgore je što ne možemo da napravimo plan priprema jer ne znamo šta će igrati.

Bivši poljski fudbaler koji je igrao u jednom danskom klubu i tako se njegova ćerka rodila kao Dankinja, žestoko optužuje organizatore turnira i VTA.

– Sve se ovo dešava zato što se danas sve bazira na poznanstvima i prijateljstvima – tvrdi da veze igraju glavnu ulogu.- Nema jasnih pravila. Tamo gde poznajemo organizatore, Karolina dobije vajld kard. Gde ne poznajemo, ne dobije. Do prošle godine je bilo drugačije, vrhunske teniserke su imale pravo na vajld karte. Sada ih je VTA prepustila turnirima. Kako da se Karolina i ostale majke, Anželik Kerber, Naomi Osaka vrate na teren posle pauze, kada zavise od tuđih odluka.

Voznijackog je naljutilo i to što je njegova ćerka ostala bez vajld karte u Rimu.

– Italijani su svih osam dali svojim teniserkama. Razumem promociju mladih igračica ali koja je svrha dati takvu šansu nekome ko čak ne treba ni da pomišlja da već igra na mastersima. VTA organizuje tur na amaterski način u svetu najvećeg ženskog profesionalnog sporta. Potpisuju ugovore sa teniserkama koje su obavezne da poštuju svoje obaveze, ali šta VTA radi. Ništa!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare