WTA „u narednim nedeljama“ donosi odluku o turnirima u Kini

WTA 31. mar 202313:23
Šuai Peng
Susan Mullane-USA TODAY Sports

Odluka u vezi sa povratkom turnira u okviru WTA tura na teritoriju Kine mogla bi da bude doneta uskoro, kada bude objavljen i raspored za kraj ove i sledeću godinu.

Povezano

Još u januaru su čelnici WTA podsetili da će odluka o povratku u Kinu zavisiti od odluka u vezi sa Šuai Peng i dodali su da idalje nije ispunjen uslov da se sa njom sastanu lično.

U objavi na društvenim mrežama 2021. je Šuai Peng optužila visokog kineskog zvaničnika za seksualni napad i to je pokrenulo celu lavinu. Kasnije je obrisala objavu i u video poruci objavljenoj na kineskoj državnoj televiziji demantovala ove optužbe.

Zbog zabrinutosti za njenu sigurnost, u pokušaju da dođe do nje i uveri se da je sve u redu, WTA je doneo odluku da se turniri u Kini ne održavaju. To je naravno WTA tur koštalo milione na ime sponzorskih i TV prava.

WTA je tražio i zvaničnu istragu do koje na kraju nikada nije došlo.

Krajem 2022. WTA je objavio kalendar za period do septembra, ali i dalje je nejasno da li će se ove godine igrati u Kini.

„Moramo još da razgovaramo na ovu temu, ali odluka će biti doneta u narednim nedeljama“, rekao je portparol WTA za Rojters.

Komentari (0)

Vidi sve komentare