Briljantna Milica u borbi za medalju, polufinale u 9.30

Ex-Yu mix 27. jul 20218:41 > 9:06 komentara
Milica Mandić
Photo by Maja Hitij/Getty Images

Milica Mandić pobedila je Poljakinju Aleksandru Kovaljčuk sa 11:4 u četvrtfinalu taekvondo turnira na Olimpijskim igrama u kategoriji preko 67 kilograma.

Milica će se u polufinalu sastati sa Francuskinjom Alteom Laurin (20), koja je iznenadila šampionku iz Rio de Žaneira, Kineskinju Dženg Šujin. Rezultat je bio 14:6.

Milica je Francuskinju nedavno pobedila na Evropskim igrama u Sofiji sa 8:4. To polufinale na programu je od 9.30.

U drugom, od 9.00, sastaju se Korejka Dabin Li i Britanka Bjanka Vokden.

Borbe u repesažu na programu su od 12.00 i od 12.30. Meč za bronzanu medalju je od 13.30, a finale od 14.30.

U prvoj rundi je Milica bila nadomak udarca u glavu, ali je Poljakinja uzvratila udarcem nogom u oklop za 2:0. Mandićeva je pala na zemlju i dobila kazneni poen, ali je u završnici prve runde pogodila rivalku nogom u telo, pa je smanjila na 3:2.

U drugoj rundi ni jedna ni druga nisu bile naročito agresivna, ponovo je Milica bila blizu pogotku nogom u glavu, ali nije do kraja zakačila rivalku.

U uvodnoj fazi treće runde, Mandićeva je napokon zadala udarac nogom u glavu i prešla u vođstvo 5:3, da bi na minut do kraja dobila kazneni poen.

Posle toga, Mandićeva je opet napala – pogodil nogom u glavu, a onda i nogom u oklop rivalku za nedostižnih 10:4. Do kraja je rivalka pala, zaradila kazneni poen, a Milica je stigla do finala.