Bronza! Rvač Datunašvili doneo Srbiji novu medalju

Ex-Yu mix 4. avg 202113:31 > 16:17 komentara
Zurab Datunašvili
Maddie Meyer/Getty Images

Srpski prestavnik u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma Zurab Datunašvili osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. To je četvrta bronzana, a šesta medalja ukupno za srpsku delegaciju.

Gruzin sa srpskim pasošem je u meču za treće mesto bio bolji od Hrvata Ivana Hukleka rezultatom 6:1.

O rvanju grčko-rimskim stilom:

Do ključne prednosti srpski predstavnik je došao u prvoj rundi, kada je posle jednog rušenja, koje mu je donelo dva poena, još dvaput promenio poziciju i osvojio dodatna četiri poena. Ispostavilo se da je to za Hukleka bila nedostižna razlika, pa je postalo jasno da je Srbija došla do nove medalje u japanskoj prestonici.

Ivan Huklek (24) i dalje nema medalju na velikim seniorskim takmičenjima.

Zurabi Datunašvili došao je do svoje prve olimpijske medalje u karijeri – prethodno je bio dvostruki evropski prvak (2016. Riga i 2017. Novi Sad).

Zurab Datunašvili
Guliver Image/AP Photo/Aaron Favila

Popularni „Zura“ je u utorak izgubio u osmini finala turnira u kategoriji do 87 kilograma, ali je dobio priliku da se bori za bronzu kroz repasaž zbog činjenice da je rvač koji ga je pobedio, Ukrajinac Žan Belenjuk, došao do finala.

Zlatnu medalju u kategoriji do 87 kg osvojio je upravo Belenjuk, koji je u finalu pobedio Mađara Viktora Lorinca 5:1.

Gruzin sa srpskim pasošem je na putu do borbe za bronzu eliminisao Alžirca Bašira Sid Azaru sjajnim bacanjem i pobedom na poene 5:1. Tako je došao do prilike da se za olimpijsko odličje bori sa Huklekom.