Jovana Preković stigla do zlata i trona u Tokiju!

Ex-Yu mix 6. avg 202114:08 > 14:55 37 komentara
Jovana Preković
REUTERS/Carl Recine

Zlatnu medalju za Srbiju osvojila je karatistkinja Jovana Preković u kategoriji do 61 kilograma! U velikom finalu, protiv Kineskinje Ksiaojan Jin, na semaforu je pisalo 0:0, ali je Jovana do trona stigla jer je pokazala više želje, jer je bila aktivnija na tatamiju.

Jovana Preković je u polufinalu pobedila Merve Čoban iz Turske sa 2:0, pa je zakazala duel u velikom finalu protiv Kineskinje Ksiaojan Jin, koja je u polufinalu bila bolja od Giane Lotfi iz Egipta. Meč je završen rezultatom 1:1, ali je Jin osvojila prvi poen na meču.

Podsećanja radi, Jovana je tokom grupne faze, u prvom kolu dobila Bitisam Sadini iz Maroka sa 3:1, u drugom je bila bolja od Aleksandre Grande Risko iz Perua sa 1:0, u trećem od Anite Serogin iz Ukrajine sa 6:4, a u poslednjem od Giane Lotfi. Meč je završen rezultatom 1:1, ali je Jovana osvojila prvi poen na meču.

Jovana i vaterpolisti su dan učinili veličanstvenim, a košarkašice i odbojkašice će posle poraza u polufinalnim duelima od selekcija SAD, imati priliku da stignu do pobedničkog postolja u duelima za bronzanu medalju. Svaka medalja na Olimpijskim igrama ima zlatni sjaj.

Komentari (37)

Vidi sve komentare