Lavice posle Rusije: Bile smo hrabre, ali nije bilo sreće

Ex-Yu mix 4. avg 20215:39 0 komentara
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometašice Crne Gore ispunile su obećanje. Borile su se u skladu sa nadimkom koji nose, kao lavice, ali posle lošeg starta, u momentima kada se lomila utakmica nisu imale ni dovoljno sreće.

Izabranice Bojane Popovića su u prelomnim momentima, promašile tri zicera, sudije su uzele rukometašicama Crne Gore dve lopte, a Rusija to kaznila i slavila sa 32:26 (17:15).

„Hvala Bojani, Maji i saigračicama na predivnom turniru. Čast mi je što sam još jednom imala priliku da budem na Olimpijskim igrama sa svojim „lavicama”. Imale smo problema u odbrani i napadu, ali smo se uvek držale zajedno i pokušavale da sve prođemo na najbolji način. Mislim da je ovo, naša realna slika, ali znam da je svaka devojka dala sve od sebe na terenu”, rekla je Majda Mehmedovićev i nastavila:

„Žao mi je što nismo imale više snage i sreće. Iako sam tužna, srce mi je puno što sam jedna od lavica”.

Marina Rajčić je naglasila na početku razgovora posle meča da je veliki uticaj na epilog meča imala činjenica da je Rusija, odmah povela sa 7:1, da je tokom prvog poluvremena imala prednost od sedam golova.

„Ruskinje su bolje otvorile utakmicu od nas i ništa drugo. To je bilo presudno na kraju. Nisu igrale bolje od nas, od 17. minuta smo bile u potpuno ravnopravne na parketu. Davale smo golove, nismo se predavale, borile smo se u odbrani, dokazale smo da smo prave lavice. Žao mi je što nismo prošle, ali…”, rekla je Marina Rajčić, pa nastavila:

Sreća prati hrabre, možda bi i nas da smo je više zaslužile na prethodnim mečevima. Možda bih i ja odbranila neke šuteve da sam protiv Japana krenula kako je trebalo. Čast je učestvovati na Olimpijskim igrama treći put. Jedva čekam sledeće utakmice i izazove, a sigurno ćemo igrati sve bolje i bolje”.

U ostalim mečevima četvrtfinale, snage će odmeriti Norveška i Mađarska, Švedska i Južna Koreja, odnosno Francuska i Holandija.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!