Majstorović za SK: Kao i uvek, naša ambicija je medalja

Ex-Yu mix 23. jul 202120:28 > 20:31 3 komentara
fiba.basketball

Srpska reprezentacija u basketu 3x3 jedan je od pretendenata na medalju kada je reč o srpskom olimpijskom timu u Tokiju. Srbiju će na Olimpijskim igrama u Japanu u basketu 3x3 predstavljati Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, dok će trener biti Goran Vojkić.

Sa Dejanom Majstorovićem razgovarali smo o atmosferi u Olimpijskom selu, ali i o ambicijama srpskog tima kada je reč o novoj košarkaškoj disciplini u programu Igara.

„U selu je kretanje normalno, samo moraju maske da se nose, na našim ranijim takmičenjima tokom sezone nismo smeli da izlazimo iz hotela, osim na teren“, počelo je ekskluzivno za Sport Klub Dejan Majstorović.

Srpski baksetaši su favoriti za medalju kada je reč o srpskim predstavnicima u Tokiju.

„Mi smo svesni da, na koje god takmičenje idemo, među favortima smo, naučili smo da se nosimo sa tim pritiskom“.

Srbija igra na početku turnira protiv Kine, a zatim sledi i okršaj protiv Holandije.

„Očekivanja su, naravno, dve pobede na startu, ali igramo protiv dve dobre ekipe, pogotovo protiv Holandije, koja je veoma nezgodna“.

Basket 3×3 je novi događaj na Igrama, u okviru košarke. O popularnosti basketa Majstorović kaže da je taj sport uvek bio popularan u Srbiji.

„Kod nas je basket uvek bio popularan, na svakom ćošku ima teren i svaki dan se igrao basket svuda po Srbiji. Ipak, sada neka deca imaju želju da baš treniraju basket 3×3, što u neko ranije vreme nije postojalo. Basket je sada na jednom vrlo visokom nivou i iz tog razloga je sad tu gde jeste na Olimpijskim igrama“, objasnio je srpski basketaš za Sport Klub.

On je govorio i o atmosferi u srpskom olimpijskom timu u Tokiju.

„Atmosfera je super, svi su raspoloženi i spremni za borbe u svojim sportovima. Naravno, podrška znači, navijaćemo jedni za druge“.

I basketaši su, kao i mnogi drugi sportisti, imali naporne i duge pripreme.

„Pripreme su nam počele pre dva i po meseca. Bilo je tu mnogo treninga, uigravanja, turnira“.

Odluka organizatora bila je da se Igre održe bez prisustva publike.

„Tužno je to što neće biti publike na terenima. Uz to, ovo je najveća arena u kojoj ćemo igrati do sada. Neće to biti otežavajuća okolnost, bitan je samo teren“.

Na kraju, o ambicijama je Majstorović bio veoma kratak.

„Kao i uvek. Naša ambicija je medalja“.

Utakmica protiv Kine na programu je u subotu od pet časova ujutru, dok je duel protiv Holandije na rasporedu od 8.25.