Zlatna Milica Mandić!

Ex-Yu mix 27. jul 202114:05 > 15:07 38 komentara
Milica Mandić
Photo by Maja Hitij/Getty Images

Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju pobedom nad Korejkom Da-bin Li 10:7 na olimpijskom turniru u Tokiju, u tekvondou u kategoriji preko 67 kilograma.

Krenula je Korejka agilno, ali je Milica odgovorila na isti način i plasirala udarac nogom u glavu. Do kraja prve runde, Mandićeva je osvojila još dva boda nakon što je odbila napad i odgovorila kontrom nogom u oklop.

Srbija na OI:

Prvi bod Korejka je osvojila nakon što je Milica pala, a nedugo zatim usledio je i udarac Li nogom u oklop. Neposredno posle toga, Korejka je pala, pa je Mandićeva zaradila bod za 6:3, koliko je bilo na kraju druge runde.

Treća runda donela je kulminaciju. Li se vratila u igru udarcem šakom u oklop, a zatim i udarcem nogom u oklop (6:6). Međutim, Mandićeva je momentalno odgovorila udarcem rukom u oklop za +1, da bi zatim iz kontre pogodila nogom u oklop za 9:6.

Krenula je Korejka na sve ili ništa, pokušala da udari nogom iz okreta, i pri tom pala, što je bio još jedan poen za Milicu i de fakto kraj za ogroman uspeh i novo zlato Mandićeve u sudaru sa svetskom šampionkom iz Mančestera 2019 (10:7).

Milica Mandić već ima jednu zlatnu medalju sa igara, iz Londona 2012, a u Tokiju je tekvondo već doneo medalju za srpski tim: Tijana Bogdanović osvojila je bronzu.

Altea Loran, koju je Mandićeva dobila u polufinalu, osvojila je jednu od bronzanih medalja trijumfom nad Aminatom Traore iz Obale Slonovače sa 17:8. Drugu bronzu uzela je Britanka Bjanka Volden, trijumfom nad Aleksandrom Kovaljčuk 7:3.

Komentari (38)

Vidi sve komentare