Milica Novaković u polufinalnoj trci na 500 metara

Ex-Yu mix 4. avg 20213:45 > 6:16
Milica Novaković
REUTERS/Yara Nardi

Srpska kajakašica Milica Novaković nije uspela da izbori direktan plasman u polufinale K1 na 500 metara direktnim plasmanom, ali jeste kroz četvrtfinale.

Milica Novaković težim putem je došla do polufinala u disciplini K1 500 metara! Milica nije uspela direktno da dođe do polufinala, ali je u četvrtfinalu bila odlična, u svojoj trci je bila najbrža i sada joj ostaje da se odmori za polufinale koje je zakazano za sredu.

Četvrtfinalnu trku Milica je završila u vremenu 1:49.348.

U drugoj disciplini u kojoj se takmiči u Tokiju, Novakovićeva je veoma dobro startovala u prvoj kvalifikacionoj trci, veslala je sigurno i držala se u vrhu. Izdvojila sa uz još nekoliko takmičarki i držala dobar ritam u veoma jakoj konkurenciji, ali je na kraju malo popustila.

Na kraju je srpska takmičarka kroz cilj prošla kao petoplasirana pa joj je izmakao direktan plasman u polufinale. Trku je završila u vremenu 1:49.802, sa zaostatkom od 1.843 sekunde u odnosu na prvoplasiranu Belgijanku Hermijen Peters.

Milica Novaković će imati priliku za popravni u četvrtfinalu. Četvrtfinalne trke počinju od 5:50.

Slovenka Anja Osterman vozila je u drugoj trci i direktno se plasirala u polufinale pobedom u svojoj grupi. Osterman je trku završila u vremenu 1:49.402.

Njena sunarodnica Špela Ponomarenko Janić nije uspela da se plasira direktno u polufinale ali jeste kroz četvrtfinale.

U četvrtfinalu je veslala i hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović koja je na kraju ostala bez mesta u polufinalu.