Neprevaziđena Jasna Šekarić i pet olimpijskih medalja!

Ex-Yu mix 6. avg 202118:00 > 18:11 0 komentara
Jasna Šekarić
Guliverimage/imago/Xinhua

Jasna Šekarić, najbolji strelac 20. veka u izboru Međunarodne streljačke federacije, 1986. i 1987. postala je evropski i svetski šampion, a godinu dana kasnije prvo učešće na Olimpijskim igrama u Seulu krunisala je osvajanjem dve medalje.

Zlato je upucala u disciplini vazdušni pištolj, dok je bronzana bila malokalibarskim pištoljem.

Povezane vesti

Dvadesettrogodišnja Beograđanka postala je heroina jugoslovenskog sporta, a tih dana u Južnoj Koreji verovatno nije ni sanjala da će neverovatna karijera trajati do dana današnjeg.

Na Olimpijskim igrama je osvojila ukupno pet medalja, pored dve iz Seula, u riznici ima i srebra iz Barselone 1992, Sidneja 2000. i Atine 2004. u disciplini vazdušni pištolj.
Koliko je medalja u karijeri „upucala“ verovatno ni sama ne zna, a mi ćemo pomenuti manji deo, osam zlatnih medalja sa svetskih i evropskih prvenstava.

U međuvremenu učestvovala je na još šest Olimpijskih igara, postavila brojne rekorde, a i danas, u 47. godini, Jasna je aktivna i osvaja medalje širom sveta.

Opstajem samo iz ljubavi prema streljaštvu, jer ne mogu da zamislim dan bez njega. Nijednog trenutka nije bilo sumnje da li sam pogrešila u izboru pravog sporta. Vrhunski sportisti često znaju da se zanesu, pa i da se takmiče i kada nema rezultata. Ali, sve dok sam među deset najboljih strelaca na svetskim rang-listama i dok imam vrhunske rezultate, ja ću da se takmičim,“ isticala je Jasna Šerakić.