Pobeda Španije – Srbija i Crna Gora u četvrtfinalu

Alexander Hassenstein/2021 Getty Images)

Vaterpolisti Španije pobedili su Australiju sa 16:5, obezbedili su pol poziciju pred nokaut fazu, a ujedno obradovali Srbiju i Crnu Goru, koje su sigurni učesnici četvrtfinala.

Prevagu na tasu Španije, doneli su Alvaro Granados sa četiri, Felipe Perone sa tri, odnosno Blai Malarah, Martin Famera i Alberto Munariz sa po dva gola. Kod Australije, Aron Janger i Blejk Edvards su postigli po dva, a Aidan Rouč jedan gol.

Srbija u četvrtom kolu igra protiv Hvatske, a zatim sledi duel Srbije i Crne Gore u poslednjoj rundi, ali su izabranici Dejana Savića i Vladimira Gojkovića obezbedili mesto u četvrtfinalu.

Razloga za brigu ima Hrvatska. Naime, ukoliko Srbija pobedi Hrvatsku, a zatim i Španija slavi protiv Hrvatske, Ivica Tucak i njegovi izabranici bi mogli da ostanu bez mesta među osam najboljih, ako Crna Gora ostane neporažena u duelu sa Srbijom, a Australija pobedi Kazahstan.

U drugoj grupi je sve jasno kada je plasman u četvrtfinale u pitanju. Sigurni učesnici doigravanja su Italija, Mađarska, SAD i Grčka, a ostaje da se vidi kakva će biti konačan plasman nakon grupne faze takmičenja.

Komentari (0)

Vidi sve komentare