POI: Marija Micev nije stigla do bronzane medalje

Ex-Yu mix 3. sep 20217:23 > 12:58 1 komentar
Paraolimpijski komitet Srbije

Marija Micev ostvarila je dve pobede i dva poraza na Paraolimpijskim igrama, bila je veoma blizu osvajanja bronzane medalje u tekvondou, ali nije uspela da stigne do cilja. Marija se borila u kategoriji do 58 kilograma, Klasa 44.

Marija Micev je dobro počela takmičenje u Tokiju. U prvom kolu je pobedila Kamiliju Dosmalovu iz Kazahstana sa 38:9. Usledio je duel protiv Juji Li iz Kine, koji je posle velike borbe Kineskinja dobila sa 23:17.

U tom trenutku, bilo je jasno da Marija ne može da se bori za mesto u finalu, ali je ostala u igri za osvajanje bronzane medalje. Posle mini pauze, Marija Micev je imala prvu od tri borbe na putu ka ostvarenju sna, a to je osvajanje medalje u Tokiju.

Prva prepreka, ili ti prvo finale nizu bila je Kaj Šajni Hejns iz Jamajke. Marija je posle izjednačene prve runde, do kraja mače kontrolisala borbu, slavila je sa 18:5.

Mariju Micev je samo jedan korak delio od borbe za bronzanu medalju, ali taj korak nije uspela da napravi. Nepremostiva prepreka je bila Paleša Goverdan iz Nepala, koja je slavila sa 23:15.

Podsećanja radi, dan ranije, Danijela Jovanović je doživela dva poraza u kategoriji do 49 kilograma, u klasi K43.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare