Stefanović direktno u polufinalu, Zdelar stao u četvrtfinalu

Ex-Yu mix 4. avg 20213:03 > 5:29
Strahinja Stefanović
REUTERS/Yara Nardi

Srpski kajakaši Bojan Zdelar i Strahinja Stefanović prvi su u sredu bili u akciji i to u kvalifikacijama u trkci na 500 metara. Stefanović je direktno u polufinalu, Zdelar nije uspeo da se plasira dalje ni kroz četvrtfinale.

Strahinja Stefanović je imao pogrešan start zbog čega je dobio upozorenje, ali kada je trka krenula, odlično je Stefanović počeo. Veslao je sjajno uz Argentinca Rubena Rezolu sa kojim se sve vreme borio za prvo mesto i uspeo je da izbori mesto u polufinalu kao pobednik svoje kvalifikacione trke.

Foto-finiš je rešio pitanje ko je između Srbina i Argentinca bio bolji. Stefanović je bio za nijansu brži, trku je završio za 34.996. Argentinac je bio sporiji za 0.063 sekunde.

Bojan Zdelar nije uspeo da obezbedi direktno mesto u finalu tako da je pred njim četvrtfinalna trka koja startuje od 5:08.

U četvrtoj kvalifikacionoj trci veslao je Bojan Zdelar. Iako je veslao dobro, ostao je najmlađi učesnik ove trke na petom mestu i to mu donosi četvrtfinale, nije uspeo da uz Italijana Manfredija Rizu i Francuza Maksima Bomona obezbedi direktno mesto u finalu.

Zdelar je trku završio u vremenu 37.092, sa 2.225 sekundi u odnosu na Italijana Manfredija.

Bojan Zdelar nije uspeo kroz četvrtfinale da dođe do nastavka takmičenja. Zdelar je svoju četvrtfinalnu trku završio na četvrtom mestu, u vremenu 36.531.

Polufinale je na programu u četvrtak od 2:30.