Terzić: Da li je uopšte prednost biti prvi u grupi?!

Ex-Yu mix 29. jul 202118:22 1 komentar
Zoran Terzić
REUTERS/Valentyn Ogirenko

Selektor srpskih odbojkašica, Zoran Terzić, izjavio je posle meča protiv Kenije da se pobednik znao i pre početka susreta.

„Bila je ovo utakmica u kojoj nije bilo dilema ko će da pobedi. Kenija je najlakši protivnik u našoj grupi i bilo je poželjno da sve igračice dobiju šansu i odigraju koliko mogu. Nije bilo sjajno, ali je bilo sasvim dovoljno za jednu pobedu bez bilo kakve nervoze. Sledeće kolo će biti sasvim druga priča…“, rekao je Terzić, koji ne smatra da je najvažnije u grupi zauzeti prvo mesto.

Povezane vesti

„Brazil je svakako najteža utakmica u grupi. S jedne strane je važno da se nastavi u nekom pobedničkom ritmu, a sa druge, pitanje je da li je bolje, ili nije bolje, da budemo prvi? Ipak, o tome nećemo da razmišljamo. Idemo od utakmice do utakmice i probaćemo da nivo naše igre podignemo za malo, u odnosu na prva dva meča“.

Maja Aleksić je protiv Kenije igrala od prvog do poslednjeg poena. Bio je to njen 71. zvanični meč u seniorskoj selekciji Srbije.

„Ostvarile smo i treću uzastopnu pobedu na turniru, iako je bilo evidentno da smo mnogo bolja ekipa od njih. Ipak, Kenijke su se borile i pružile nam dostojan otpor. Sutra je slobodan dan, a onda sledi najteži meč u grupi protiv selekcije Brazila. U svakom slučaju, to će biti meč za prvo mesto, koje silno želimo.“

Srbija će u 4. kolu, u subotu od 9,20 časova igrati protiv Brazila.