Tina i Veronika pete, na tronu Britanija i Australija

Ex-Yu mix 4. avg 202110:39 > 10:41
Phil Walter/Getty Images

Završeno je takmičenje u jedrenju na Olimpijskim igrama. Poslednjeg dana, na programu su bila dva finala u klasi 470 u konkurenciji jedrilčara i jedriličarki.

Fokus ljubitelja sporta iz regiona bio je usmeren ka jedriličarkama, jer su Tina Mrak i Veronika Makarol iz Slovenije, mogle do medalje, s obzirom da su u medal race ušle sa četvrtog mesta. Međutim, posle velike borbe, Olimpijske igre su završila na sjajnom petom mestu.

Zlatnu medalju je osvojila Velika Britanija, sa posadom – Hana Majls, Elidit Mekintajer. Srebro je pripalo Poljskoj, zahvaljujući Agnješki Škrpulek i Jonalti Ogar, dok je bronzanu medalju prigrabila Francuska, u režiji Kamile Lekontre i Aloise Retonaz.

U konkurenciji jedriličara, do zlatne medalje i trona, stigla je Australija sa posadom – Metju Belčer, Vil Rajan. Srebrnu medalju su osvojili Anton Dalberg i Fredrk Bergstrom iz Švedske, a bronzanu Hordi Ksamar i Nikolas Garsija Paz iz Španije.

Jedriličari i ljubitelji sporta u regionu imaju mnogo razloga za zadovoljstvo. Tonči Stipanović iz Hrvatske je osvojio srebrnu medalju u klasi Laser Standard, a u istoj klasi, Milivoj Dukić je bio 17. Malo sreće i koncentracije mu je nedostajalo da stigne do medal race regate. Šime i Mihovil Fantela iz Hrvatske su u klasi 49ER zauzeli osmo mesto, Elena Vorobeva iz Hrvatske je u klasi Laser Radial bila 12. a Tina Mrak i Veronika Makarol su zauzele peto mesto.

Komentari

Vaš komentar