Zverev: Novak je GOAT, ali ne može se sve osvojiti

Ex-Yu mix 30. jul 202112:38 19 komentara
Aleksander Zverev
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Posle pobede nad Novakom Đokovićem 1:6, 6:3, 6:1 u polufinalu olimpijskog turnira u Tokiju, Aleksander Zverev rekao je da je srpski teniser najveći svih vremena.

Zverev je imao set i brejk zaostatka, ali je osvojio deset od poslednjih jedanaest gemova.

Tenis na OI:

„Rekao sam Novaku da je najveći svih vremena. Siguran sam 99 posto da će završiti sa najviše slemova i mastersa. Znam da je ovde igrao za istoriju, za zlatni slem. Rekao sam mu da mi je žao što sam pobedio, ali lepo je nekada ga i pobediti… Ne može se sve osvojiti“, rekao je 24-godišnji Zverev.

Pri zaostatku 2:3 u drugom setu, uz brejk, Nemac je zaigrao znatno bolje.

„Zaostajao sam set i brejk. Iako nisam osećao da igram loše, jesam igrao njegovu igru – razmene s osnovne linije, dugi poeni, nisam bio agresivan koliko treba. Jesam igrao lepo, ali to protiv njega nije dovoljno, dobiće u razmenama. Rekao sam sebi da ću posle toga slobodnije da udaram, i isplatilo se“.

Aleksander je još jednom istakao da je veoma srećan.

„Možda i najponosniji trenutak moje karijere, jer ne igram samo za svoju porodicu i sebe, već i za sve kod kuće. Olimpijske igre su najveći sportski događaj na svetu“, zaključio je Zverev, koji će se za zlato boriti sa Karenom Hačanovom iz Rusije.

Komentari (19)

Vidi sve komentare