Neverovatna trka i zlato za Petru Vlhovu u slalomu!

Vesti OI 9. feb 20227:47 > 7:58 0 komentara
Petra Vlhova
Photo by Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images

Slovakinja Petra Vlhova olimpijska je šampionka u slalomu! Bila je osma posle prve vožnje, ali je u drugoj bila briljantna i na kraju je bila najbrža u vremenu 1:44.98.

Vlhova, osvajačica prošlogodišnjeg Kristalnog globusa sada je došla i do prve olimpijske medalje, i to najsjajnije, u svojoj omiljenog disciplini u kojoj dosad ima i 17 pobeda u Svetskom kupu.

Druga je bila Katarina Linzberger (24) iz Austrije sa osam stotinki zaostatka u odnosu na Vlhovu, što joj je prva olimpijska medalja.

Bronza je pripala Švajcarkinji Vendi Holdener (28) sa 12 sekundi zaostatka za šampionkom. To je četvrta olimpijska medalja za nju, a u Pjongčangu je uzela srebro u slalomu.

Neverovatno, ali nijedna od prve četiri iz prve vožnje nije uzela ni medalju.

Andreja Slokar, 24-godišnja Slovenka, bila je četvrta posle prve vožnje, ali bilo je problema u strmijoj donjoj polovini u drugoj vožnji, pa je ostala bez medalje i završila na petoj poziciji.

Sara Hektor, zlatna u veleslalomu, bila je treća posle prve vožnje. Vozila je agresivno i u drugoj, uvećala prednost u odnosu na Vlhovu, ali su joj se skije razdvojile i nije završila trku.

Lena Dir
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Mišel Gizin je takođe bila nedovoljno dobra u drugoj vožnji, nakon što je bila druga u prvoj, pa je ostala bez medalje, imala je tek 18. vreme u drugoj vožnji i ukupno završila kao šesta. Poslednja je u drugoj vožnji bila Lena Dir, posle maestralne prve, ali ni ona nije izdržala pritisak i na kraju je bila tek četvrta sa 19 stotinki zaostatka za Vlhovom.

Još u prvoj vožnji dogodila se velika senzacija. Nakon što nije završila trku u veleslalomu, Mikaela Šifrin sada je i u svom omiljenon slalomu izletela sa staze posle samo pet kapija.

„Sada preispitujem poslednjih petnaest godina, sve što sam mislila da znam o svom skijanju, slalomu i mentalitetu za trke“, rekla je Šifrin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!