Huni zvanično novi top lejner Team SoloMida

Riot Flickr

Popularni korejski top lejner Heo "Huni" Seunghoon je od večeras zvanično novo pojačanje LCS šampiona, ekipe Team SoloMid.

Huni će u TSM-u zameniti Sergena „Broken Blade“ Celika koji se vratio u Evropu gde će nastupati za Schalke 04 Esports u LEC ligi. On je došao u LCS ligu krajem 2017. godine i više ne zauzima slot za strane igrače zbog čega je poslužio aktuelnom prvaku Amerike koji je potrošio takozvane import slotove za mid i support pozicije. Huni je tokom svoje bogate karijere igrao u tri od četiri velike lige, počevši od Evrope i Fnatica, preko Immortalsa, Echo Foxa, Clutch Gaminga, Dignitasa i EG-a u Americi, pa sve do najtrofejnijeg LoL tima svih vremena SKT T1 gde je igrao tokom 2017. godine.

Huni se našao u centru pažnje nakon što je krajem prošle godine potpisao jedan od najboljih ugovora u LCS ligi iako prethodno nije odskakao od konkurencije na topu, a već nakon prolećne sezone gubi svoje mesto u ekipi Dignitas i odlazi u Evil Geniuses akademiju gde je proveo nešto više od mesec dana pre nego što je prebačen u prvi tim.

Team SoloMid je sada na korak do kompletiranja sastava za narednu sezonu, ostaje još samo da potvrde glasine o prelasku Lawrence „Lost“ Sze Yuy Huia iz TSM akademije u prvi tim.