Ranijeri: Srećan sam što se vraćam u Premijer ligu

Uncategorized 11. okt 202112:40 0 komentara
Imago Sports

Klaudio Ranijeri će uskoro ponovo biti u Premijer ligi. Vodiće Votford koji je nedavno smenio menadžera, a prvi meč u kom će voditi "stršljenove" je u subotu i to protiv Liverpula.

Engleska, a posebno Lester, i dalje pamte ono što je Klaudio uradio 2016. godine. Vodio je „lisice“ do titule šampiona Engleske što niko nije očekivao. Iza toga Ranijeri nije imao mnogo sreće na ostrvu jer je dobio otkaz posle loših rezultata Lester Sitija naredne sezone, dok se ni u Fulamu nije proslavio. Sada se vraća u Premijer ligu i to na klupu Votforda. Sarađivaće sa vlasnikom Đinom Pocom koji je njegov sunarodnik.

Odmah posle poslednjeg poraza Đino Poco me je zvao i pitao me je da li sam slobodan. Dogovorili smo se i veoma sam srećan što se vraćam u Premijer ligu. Volim da radim i da budem prisutan u klubu koji ima dobar projkeat. Veliki treneri su se vratili u Italiju a ja i Anćeloti smo u inostranstvu. To je deo globalizacije u fudbalu. Biće ovo divna avantura„, rekao je Klaudio Ranijeri za jedan italijanski radio.

On je potvrdio da je moguće da će Votford na zimu dovesti nekog igrača iz Serije A, a priznao je da je zainteresovan za bivšeg igrača Torina Nkulua. Dodao je da Juve može opet da bude šampion Italije, da se Murinjo dobro adaptirao u Romi kao i da je optimista po pitanju Napolija i Milana. Takođe je pričao i o rastanku sa Sampdorijom.

Nisam očekivao ništa. Odnos mora da se završi i imali smo dve dobre godine. Brakovi se takođe prekidaju. To je deo naše igre„, rekao je Ranijeri.

Ranijeri je između Lestera i Votforda radio i u Nantu, Fulamu, Romi i Sampdoriji. Votford će mu biti četvrti engleski klub u karijeri jer je od 2000. do 2004. vodio Čelsi.