Mađarice prejake za Srpkinje

Vaterpolo 19. jan 202020:06 > 20:19
VSS

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije porazom je završila grupnu fazu na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, pošto je bolja od njih bila domaćin Mađarska 27:0.

Jasno je bilo i pre ovog meča da Srpkinje nemaju šta da traže protiv glavnog favorita za zlato. Tako se meč i završio. Posle četiri poraza usledio je logično i peti, mada se može reći da je prvo poluvreme i bilo relativno dobro. Samo 10:0 za domaćina. Ipak, razlika u klasi je došla do izražaja do kraja i na kraju najubedljiviji poraz na šampionatu 27:0.

Najefikasnija u redovima Mađarske bila je Greta Đerisati sa sedam golova, dok je kapiten Rita Keštelji-Nađ završila meč sa četiri gola. Mađarska se u četvrtfinalu sastaje sa Francuskom, dok se Srbija u borbi za 11. mesto sastaje sa Nemačkom.

Hrvatska će posle poraza od Slovačke u direktnom duelu za četvrtfinale ipak igrati samo za deveto mesto protiv Izraela, dok se Slovačka u četvrtfinalu sastaju sa Holandijom. U preostala dva četvrtfinala sastaju se Rusija – Italija i Španija – Grčka.

Ostali rezultati poslednjeg kola grupne faze: Francuska – Italija 6:18, Nemačka – Izrael 3:10, Španija – Holandija 6:10, Grčka – Rusija 7:12.