Savić pred Španiju: Oslabljeni smo, ali šta je tu je…

VSS/Marcel ter Bals

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić ističe da, uprkos svim problemima sa povredama i odsutnim igračima, očekuje dobru utakmicu protiv Španije.

U utorak u 18 časova na bazenu ‘Milan Gale Muškatirović’ meč četvrtfinala evropskog dela Svetske lige odigraće Srbija i Španija.

Selektor ‘crvene furije’ David Martin najavio je da će dovesti isti tim koji je nedavno na Evropskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju. Španci su na tom turniru u Budimpešti savladali i ‘delfine’ u četvrtfinalu-

S druge strane Dejan Savić već ima dosta problema oko sastava, pošto dozvolu svojih klubova nisu dobili Branislava Mitrović, Sava Ranđelović i Strahinja Rašović. Nemanja Stanojević je bolestan, dok su Duško Pijetlović i Nemanja Vico povređeni.

Povezano

„Videćemo još ko će da igra, ima rovitih, povređenih… Oslabljeni smo, ali ovo je sada naš najbolji tim. Igraćemo kao što uvek igra Srbija. Mađari su iskoristili svoje pravo da zadrže igrače, a mi smo prihvatili predlog Španije da igramo sedam dana ranije i sada ispada da smo sebi napravili medveđu uslugu. Ali šta je tu je. Znamo rivala, igrali smo u poslednje vreme nekoliko važnih utakmica, neke sa lepim, a neke sa tužnim ishodima. Oni će da igraju u svom stilu, brzo i agresivno i moramo da im odgovorimo“, rekao je Savić.

Selektor Srbije ponovio je da Svetska liga služi pre svega da se ekipa okupi i bude zajedno, s obzirom na to da je plasman na Olimpijske igre već obezbeđen.

„Sa jedne strane završnica može da bude jedan turnir više, a sa druge može da bude i zamka. U suštini, na nama je da odlučimo na koji način ćemo da pristupimo, da li kao 2014. u jakom treningu i igramo utakmice, a sa druge starne ako se kvalifikujemo, možda pošaljemo i drugi tim, odnosno mlađi sastav“, zaključio je Savić.

Pobednik ovog duela će se plasirati u polufinalu koje se igra 14. marta.