Barseloneta promovisala Dušana Matkovića

VPSCG/Anna Feher

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, izuzetno mlada i perspektivna, ali bez dovoljno iskustva, nastavlja sa borbama tokom izuzetno burnog leta, a konačno je ozvaničena vest da je Dušan Matković postao novi igrač Barselonete.

Mladi bek, koji je proteklih nekoliko sezone branio boje Primorca iz Kotora, koji je, iako jako mlad, postao jedna od uzdanica reprezentacije Crne Gore, koja u ovom momentu ima jednu od najmlađih selekcija na planeti, postigao je dogovor sa jednim od najboljih klubova planete, a čelnici Barselonete su sada i zvanično saopštili da će Alvara Granadosa koji je otišao u Novi Beograd, zamentiti Dušan Matković.

VPSCG/Anna Feher

“Prelazak u Barselonetu je satisfakcija za ogroman rad, trud i odricanja u proteklim godinama, a istovremeno ogroman motiv da nastavim sa još jačim radom, jer sam svestan da prostora za napredak ima mnogo”, naglasio je Dušan Matković, koji će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, kao i u šampionatu Španije, koje je jedno od najjačih na planeti.

U međuvremenu, Dušan Matković nastavlja pripreme sa reprezentacijom Crne Gore koju uskoro očekuje Evropsko prvenstvo u Splitu. Podsećanja radi, izabranici Vladimira Gojkovića su na Svetskom prvenstvu, kao primarni cilj postavili plasman u četvrtfinale. Crna Gora je stigla među osam najboljih, a malo sreće je nedostajalo da stigne do peteraca protiv Španije, koja je kasnije stigla do trona…

Na finalnom turniru Svetske lige u Strazburu, Crna Gore je stigla do petaraca protiv Španije, ostvarila je pobedu i poraz protiv Srbije i Australije, ali je u najvažnijem meču je poražena od Francuske u četvrtfinalu.

Nedugo zatim, vaterpolisti su u konkurenciji sa Grčkom, Holandijom i Nemačkom, osvojili turnir na Kritu. Pripreme se nastavljaju, Evropsko prvenstvo počinje krajem avgusta, primarni cilj je plasman u četvrtfinala, a u periodu koji sledi, stručni štab i igrači će uraditi sve što je u njihovoj moći, da ogromni potencijal koji ima Crna Gora, pretoče u kvalitet, neophodan da “ajkule” budu u igri za osvajanje medalja na velikim takmičenjima.

Komentari (0)

Vidi sve komentare