Bijač: Zlato kao melem na veliki umor i odricanja (VIDEO)

Vaterpolo 18. feb 202414:37 0 komentara

Hrvatska je u delirijumu zbog vaterpolista, a ima i zbog čega. Izabranici Ivice Tucaka su na šampionatu Evrope u Zagrebu i Dubrovniku stigli do srebra, a na Svetskom prvenstvu u Dohi do zlatne medalje i trona.

Posle poraza od Španije u finalu Evropskog prvenstva u Zagrebu, Hrvatska je kao prvi cilj u Dohi imala vizu za Olimpijske igre. Lako je stigla do nje, a zatim se okrenula borbama za medalju.

U četvrtfinalu, Hrvatska je pobedila Srbiju, u polufinalu je savladala Francusku posle petereca, a posle peteraca je slavila i protiv Italije u finalu.

Sada sledi odmor, pauza i slavlje, a zatim ponovno podizanje forme na vrhunski nivo za Olimpijske igre u Parizu.
U Dohi su određene grupe vaterpolo takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu (26. juli – 11. avgust).

Srbija je u grupi B, a rivali na putu ka četvrtifinalu će biti selekcije Australije, Francuske, Mađarske, Japana, Španije. U grupi A su Hrvatska, Italija, Rumunija, Grčka, SAD, Crna Gora. Četiri ekipe iz grupa će izboriti plasman u nokaut fazu, odnosno četvrtfinale.

Utiske posle dve velike medalje u nizu, u jako kraktom vremenskom roku, izneo je jedan od junaka hrvatske reprezentacije, Marko Bijač.

“Bila je ideja posle šampionata Evrope da se nekoliko iskusnijih igrača odmore za Pariz, ali smo svi želeli da budemo u timu. Verovali smo da možemo da nove medalje, pokazali smo karakter, a zlato će biti melem na umor koji osećamo”, naglasio je Bijač.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!