Breša slaže kockice: Ostao Vapenski, stigao Harkov

Vaterpolo 15. jun 202218:56 > 19:00 0 komentara
VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Vaterpolisti Breše ostavili su iza sebe uspešnu sezonu iako nisu uspeli da stignu do trofeja. U Italiji je dupla kruna pripala Pro Reku, koji je u finalu Kupa, kao i finalnoj seriji plej-ofa, posle trilera slavio protiv Breše. Na finalnom turniru Lige šampiona, Breša je posle trilera poražena od Novog Beograda u polufinalu.

Čelnici kluba naravno nisu klonuli duhom, niti imaju razloga, s obzirom da se Breša sigurnim koracima pozicionira kao moćna i respektabilna ekipa na evropskom nivou, pa su odmah počeli da slažu kockice u mozaik za narednu sezonu.

Većina igrača koji su branili boje Breše u sezoni koja je završena su pod ugovor, a odmah je produžena saradnja sa Borisom Vapenskim.

VK Novi Beograd/Đorđe KostićNedugo zatim, novi igrač Breše postao je ruski bombarder Konstanin Harkov, koji je nedavno zadužio opremu reprezentacije Hrvatske, a prošle sezone je sa ekipom Jadrana iz Splita stigao do trofeja u Kupu Hrvatske. Jug je bio bolji u finalnoj seriji plej-ofa.

Harkov je bio najbolji strelac šampionata Evrope 2020. godine. Tada je igrao za Rusiju, a sada će biti uzdanica Hrvatske na Svetskom prvenstvu koje 21. juna počinje u Mađarskoj.

Petar Tešanović
VK Jadran

Podsećanja radi, od igrača iz regiona, boje Breše i to sa velikim uspehom brani jedan od najboljih golmana planete, Petar Tešanović, uzdanica reprezentacije Crne Gore, odnosno Đorđe Lazić uzdanica reprezentacije Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!