Ćetković i Mačić: Bićemo spremni za iskušenja koja slede

Vaterpolo 30. dec 202119:32 0 komentara
Savo Ćetković
Savo Ćetković

Vaterpolisti Crne Gore odradili su mini pripreme u Zagrebu, odradili su pet treninga i jedan kontrolni meč sa selekcijom Hrvatske, počeli su sa radom za iskušenja koja slede u 2021. godini – Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i Svetska lige.

Popularne “ajkule”, u podmlađenom sastavu, odigrale su izuzetno dobar meč protiv Hrvatske. Bile su ravnopravan rival od prvog do poslednjeg minuta, imale su priliku da stignu do pobede, nisu iskoristile svoje šanse u samoj završnici, a domaćin mini priprema je to umeo da iskoristi – 9:8.

Stručni štab na čelu sa Vladimirom Gojkovićem, ima dosta razloga za zadovoljstvo, jer su mladi momci pokazali da su satkani od jakog materijala. Među boljima u meču koji je ostao iza nas, bili su Savo Ćetković, uzdanica ekipe Šapca, odnosno Aljoša Mačić, momak koji je nedavno sa ekipom Primorca iz Kotora stigao do trofeja u Kupu Crne Gore.

„Iza nas su izuzetno bitne i kvalitene mini pripreme sa selekcijom Hrvatske. U kontrolnom meču, u kojem se osećao veliki takmičarski naboj, jer je na talonu bio prestiž, pokazali smo da imamo potencijal, da možemo da igramo na viosokom nivou. Bili smo više nego konkurentni Hrvatskoj, mogli smo do pobede, ali nismo iskoristili naše šanse”, naglasio je Savo Ćetković, pa nastavio:

Alexander Hassenstein/2021 Getty Images)

„Pripreme koje smo odradili u Hrvatskoj su početak velikog rada koji nas očekuje u narednom periodu, u godini u kojoj ćemo imati tri velika takmičenja – Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i Svetsku ligu. Prvi meč u izuzetno zahtevnoj 2022. godini igramo sredinom januara protiv Mađarske u Svetskoj ligi, a verujem da ćemo na gostovanju koje sledi, biti konkurentni, biti na željenom nivou, kao što je to bio slučaj protiv Hrvatske u Zagrebu”.

Na reći Sava Ćetkovića koji je zadavao velike probleme odbrani rivali, iznudio nekoliko isključenja i situacija sa igračem više, nadovezao se Aljoša Mačić, koji je uspeo dva puta da zatrese mržu Hrvatske.

„Meč je bio kontrolni, odnosno prijateljski, ali je u bazenu viđena velika borba, prava takmičarska utakmica. Odigrali smo veoma dobro, bilo je oscilacija, u završnici smo mogli da prelomimo meč u našu korist, nismo imali dovoljno koncentracije, iskustva i sreće, pa je pobeda pripala selekciji Hrvatske. Stekli smo značajno iskustvo, videli na čemu treba da radimo u periodu koji sledi. Ekipa je pokazala da ima potencijal, a verujem kao i svi u timu, da ćemo biti spremni za velika iskušenja i takmičenja, koja nas očekuju u 2022. godini”, poručio je Aljoša Mačić.

Foto: VPSCG

Obe selekcije u godinu koja sledi ulaze sa podmlađenim selekcijama, ali sa željom da budu konkurentne na svim velikim takmičenjima. Hrvatsku i Crnu Goru, odnosno selektore Ivicu Tucka i Vladimira Gojkovića očekuje mnogo posla na putu ka ostvarenju spomenutog cilja, a glavni zadatak će biti uigravanje novih sastava, odnosno sticanje neophodnog iskustva u hodu.

Nema nikakve dileme da Crna Gora i Hrvatska imaju izuzetno talentovane ekipe, pred kojima je svetla budućnost, a godina koja sledi će biti prilika da pokažu koliko mogu i vrede, odnosno da počnu sa borbama za ostvarenje sna, a to je plasman na Olimpijske igre u Parizu. Kada su Crna Gora i Hrvatska u pitanju, borba za visok plasman i pobednička postolja na velikim takmičenjima se podrazumevaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!