Crna Gora posle drame i peteraca pala protiv Grčke

Vaterpolo 15. feb 202411:23 2 komentara
Photo: European Aquatics / Bozo Radic / CROPIX

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore posle velike borbe i peteraca, poražena je od Grčke sa 14:13 (2:2, 4:3, 2:1, 2:4 – 4:3). Crna Gora će igrati za sedmo, a Grčka za peto mesto na Svetskom prvenstvu.

Golove za Crnu Goru postigli su: Đuro Radović tri, Marko Mršić dva, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović po jedan. Prevagu na tasu Grčke, doneli su Konstantinos Kakaris sa tri, odnosno Angelos Vlahopulos i Janis Fontuli sa po dva gola. Dejan Lazović je imao 11, Emanuel Zerdevas osam odbrana.

VPSCG/Aleksandra Krupanič

Tokom prvog poluvremena, vodila se ravnopravna borba. Grci su vodili sa 1:0 i 2:1, ali je na kraju prve deonice, na semaforu pisalo 2:2.

U drugom kvartalu, Crna Gora je preko Matkovića stigla do 4:3, ali je Grčka u režiji moćnog centra Kakarisa u napadu i sjajnog Zerdevasa na golu stigla do 6:4. Smanjio je Vasilije Radović na 5:6, a pre toga, Zerdevas je odbranio peterac Đuro Radoviću.

Đuro Radović je na početku treće deonice doneo izjednačenje, ali je Grčka u režiji Skumpakisa i Vlahopulosa pobegla na 8:6 uoči poslednje deonice.

MBT-Photo.com

Đuro Radović je postigao dva gola u nizu za 8:8, ali je Grčka sa zvukom sirene za istek napada, pogodila za 9:8. Strelac je bio Kakaris. Već u sledećem napadu je odgovorio Brguljan – 9:9. Usledio je rat nerava, a Guvecis je na 12 sekundi pre kraja pogodio za 10:9. Crna Gora je imala poslednji napad, a Popadić je bio miran i precizan za 10:10. Usledio je penal ruleta.

Đuro Radović je promašio gol, Geniduinas je bio siguran. Precizan je bio Vidović, Lazović je zaustavio Guvecisa. Popadića je zaustavio Zerdevas, Skumpakis je pogodio. Perković je zatresao mrežu, Vlahopulos takođe. Mršić je vratio nadu, a Fontulis stavio tačku na dramu.

U polufinalu će snage odmeriti Španija i Italija, odnosno Hrvatska i Francuska, dok će u drugom meču kada je razigravanje od petog do osmog mesta, snage odmeriti Srbija i Mađarska.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare