Crna Gora slavila protiv Grčke, osvojila turnir na Kritu

Vaterpolo 31. jul 202221:05 0 komentara
VPSCG/Anna Feher

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je tri pobede na turniru u Grčkoj. Slavila je protiv Holandije sa 16:13, protiv Nemačke sa 15:7 i protiv Grčke sa 13:10 (3:4, 3:2, 4:2,3:2), pa je osvojila prvo mesto na Kritu.

Golove za Crnu Goru, protiv Grčke, koja je nedavno osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, postigli su: Marko Mršić, Aleksa Ukropina i Jovan Vujović po tri, Bogdan Đurđić i Miroslav Perković po dva. Najefikasniji u sastavu Grčke, bili su Papanastasiju, Agriropulos i Nikolaidis sa po dva gola.

VP

Crna Gora koja u ovom momentu ima jednu od najmlađih selekcija na planeti, ali izuzetno talentovanu i perspektivnu, nastavlja sa intenzivnim radom, sa ciljem da potencijal pretoči u kvalitet.

Podsećanja radi, primarni cilj Crne Gore na Svetskom prvenstvu je bio plasman u četvrtfinale. Pomenuti cilj je ostvaren, a zatim je posle trilera usledio poraz od Španije, koja je kasnije osvojila titulu prvaka sveta.

VPSCG/Anna Feher

Na finalnom turniru Svetske lige u Strazburu, Crna Gora je u kombinovanom sastavu, pobedila Srbiju, Australiju, odigrala je nerešeno sa Španijom, a poražena je od Francuske u četvrtfinalu i Srbije u borbi za peto mesto i Australije u grupnoj fazi.

VPSCG/Anna Feher

Tri pobede u Grčkoj, uz pobedu nad domaćinom izuzetno kvalitetnog turnira biće vetar u leđa za još jači rad. Odmah po povratku u Crnu Goru, izabranici Vladimira Gojkovića će se presiliti u Trebinje, gde će raditi zajedno sa selekcijom Srbije, koja kao i Crna Gora vodi borbu sa smenom generacije, koja nikada nije laka, ni bezbolna.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!