“Dali smo sve od sebe, odigrali muški, ali…”

VPSCG/Krsto Vulović

Vaterpolisti Crne Gore nisu uspeli da stignu do polufinala Evropskog prvenstva koje se održava u Podgorici. Posle velike borbe, poraženi su od Španije sa 10:8 (2:3, 3:2, 2:1, 3:2).

Crna Gora je odlično otvorila meč, pa je tokom prve deonice vodila sa 3:1. Španci su stigli do preokreta, a Crna Gora do izjednačenja na kraju druge deonice – 5:5. Tokom treće deonice, Španija je u režiji Sensena i Garsije pobegla na 7:5, a Crna Gora uz tri promašena zicera uspela da smanji preko Sladovića – 6:7.

Crna Gora je preko Sladovića stigla do 7:7, ali je Španija u režiji Lopeza pobegla na 9:7. Smanjio je Mršić, a Španiju na plus dva odveo Kastro. U tom momentu, pitanje pobednika je rešeno, jer je do kraja ostala samo 60 sekundi.

„Dobro smo otvorili utakmicu, kontrolisali je, ali nas je pad u trećoj četvrtini mnogo koštao. Španije je uspela da stigne do preokreta, uspela je da nemne brži ritam igre. Naš rival je čuvao i sačuvao prednost. Mi smo dali sve od sebe. Borili smo se od prvog do poslednjeg minuta, nismo uspeli da stignemo do polufinala i prilike da se borimo za medalju, ali moramo da podignemo glavu i gledamo napred. Hvala navijačima na velikoj podršci” rekao je Milian Ćirović.

VPSCG/Krsto Vulović

Podsećanja radi, Mađarska je u četvrtfinalu pobedila Nemačku sa 22:1, Grčka je slavila protiv Hrvatske sa 8:7, a Srbija protiv Italije sa 12:11. U polufinalu snage će odmeriti Mađarska i Srbija, odnosno Grčka i Španija. U razigravanju za plasman od petog do osmog mesta, igraće Nemačka i Italija, odnosno Hrvatska i Crna Gora.

Komentari

Vaš komentar