Drašović i Fernandez nosili Novi Beograd do pobede

VK Novi Beograd
Slobodan Sandić

Novi Beograd je zabeležio očekivan trijumf protiv Marseja 11:4 (2:1, 2:1, 4:1,3:1) tri boda su osvojena u igri koja je samo u drugom poluvremenu bila kako treba.

Odbrana je obavila svoj deo posla, sjajno je branio Fernandez, napad se u trećem i četvrtom delu trgao, ali se videlo da je umor reprezentativaca značajno uticao na kvalitet predstave. Posle remija Breše u Budimpešti Novi Beograd se izjednačio sa Italijanima na vrhu tabele u „B“ grupi.

Strelci su bili: Drašović tri, Granados dva, Mandić, Jakšić, S.Rašović, Ćetković,Vlahopulos, Skumpakis po jedan za Novi Beograd, T.Vernu dva, Vukićević i Spaić za Marsej.

Novi Beograd je dobro počeo lepim golom Skumpakisa iz daljine, zatim i Granadosa skoro saistog mesta,za 2:0 sredinom prve četvrtine. Francuzi su za to vreme bili bez prave prilike, udaljeni od gola domaćina. Ipak Vernu je pokazao zašto je centar svetske klase. Izdržao je beka domaćih na leđima, savladao Fernadeza a potom je Marsej imao igrača više za izjednačenje. Nije bilo gola a u kontri je pet sekundi pre kraja Pijetlović iznudio peterac kojeg je realizovao Mandić.

Slobodan Sandić

Drugih osam minuta su obeležile propuštene prilike na obe strane. Tresli su se okviri gola. Marsej je bio aktivniji ali sa lošom realizacijom igrača više do pogotka Spaića. U narednom napadu igrača više je realizovao Vlahopulos. Nije bilo tečnosti u igri Novog Beograda, objektivno slabiji Francuzi su držali kakav takav rezultat.

Ali, ako je nekih dilema i bilo, posle treće četvrtine su nestale. Radomir Drašović je nosio svoj tim. Posle gola Vernua za 4:3, Draša je krenuo u svoju seriju. Postigao je tri gola, jedan je dodao Granados. Odbrana Novog Beograda je lako rešavala probleme sa statičnim francuskim napadom čija je realizacija igrača više bila slaba.

Nemoć Francuza pred Fernadezom je nastavljena i u završnih osam minuta, igrač više je ostao slab 11-2. Domaćin je rutinski golovima Ćetkovića, Jakšića i Rašovića pobedu učinio ubdeljivijom nego što se činilo po prikazanom u bazenu.

„ Očekivali smo tešku utakmicu u početku. Prvo poluvreme je bilo baš teško za nas u fizičkom smislu. U drugom smo nametnuli naš ritam. Odbrana je bila ključ uspeha, golman je imao jako dobro izdanje“ rekao je Živko Gocić, trener Novog Beograda.

Rezultati, „B“ grupa: Ferencvaroš – Špandau 04 (večeras), OSC – Breša 14:14, Novi Beograd – Marsej 11:4, Sabadelj – Jug 15:12

Plasman: Novi Beograd i Breša 25, Ferencvaroš 18, Jug14, Špandau 04 8, Marsej OSC i Sabadelj 7..

Sreda, 22.mart: Barseloneta – Olimpijakos (19), Jadran – Vuljagmeni (19) Dinamo – Radnički (19), Pro Reko – Vaspo Hanover 98 (18.30).

Plasman: Barseloneta 24, Olimpijakos 22, Pro Reko 21, Vuljagmeni 13, Jadran 10, Radnički 9, Vaspo Hanover 98 i Dinamo 3.

Komentari (0)

Vidi sve komentare