“Duel sa Mađarima je odličan test za iskušenja koja slede”

Vaterpolo 7. mar 202218:20 0 komentara
Foto: VPSCG

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković je objavio spisak za meč sa Mađarskom u nastavku evropskih kvalifikacija za Svetsku ligu. "Ajkule" protiv Mađara igraju 9. marta u Kotoru, sa početkom u 19 časova.

Podsećanja radi, nakon odustajanja Rumunije od takmičenja, Mađarska i Crna Gora su izborile plasman u četvrtfinale, a ostaje da se vidi ko će stići do pol pozicije. Grupa u kojoj su Mađarska i Crna Gora, ukršta sa grupom u kojoj se nalaze Španija, Francuska i Nemačka.

Istoremeno, grupa u kojoj se nalaze Italija, Srbija i Slovačka, ukršta sa grupom u kojoj su Hrvatska, Grčka i Rusija, koja je isključenja iz takmičenja, pa su Hrvatska i Grčka, već u četvrtfinalu.

„Rumunija je otkazala učešće, to znači da smo se automatski plasirali na finalni turnir evropskog dela kvalifikacija. FINA je odlučila da igramo sa Mađarima, što smo rado prihvatili, jer je ovo dobra prilika za mlade igrače da napreduju i da imamo još jednu kvalitetnu proveru, još jednu priliku da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najbolje selekcije planete i na čemu treba da radimo u period koji sledi, kako bi spremni dočekali borbe za plasman na finalni turnir Svetske lige, Svetsko i Evropsko prvenstvo”,  rekao je Vladimir Gojković, pa nastavio:

VPSCG

„Ekipa je drugačija u odnosu prethodni meč, u kojem smo poraženi sa 14:9, neki igrači su se oporavili od povreda, neke nismo zvali jer imaju pretrpan klupski raspored. Cilj nam je da probamo još kandidata, da vidimo koliko ko može, jer nas već od aprila čekaju velika iskušenja, a bitno je da imamo što bolju sliku mogućnosti svih kandidata za državni tim”.

Dan ranije u odnosu na utakmicu između Crne Gore i Mađarske, snage će odmeriti Slovačka i Srbija, odnosno Španija i Nemačka. Dve selekcije iz svake grupe će stići do četvrtfinala, a posle četvrtfinalnih duela, biće poznato koje su selekcije izborile plasman na finalni turnir. Podsećanja radi, zlatnu medalju u Svetskoj ligi brani selekcija Crne Gore.

Tom Pennington/Getty Images

Grupa A: Mađarska tri, Crna Gora je bez bodova, Rumunija je odustala. Grupa B: Francuska tri, Nemačka i Španija su bez bodova. Grupa C: Italija i Srbija po tri, Slovačke je bez bodova. Grupa D: Hrvatska šest, Grčka je bez bodova, Rusija je suspendovana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!